Latvijas futbola virslīgas čempionātā jau ceturtajā zaudējumā iedzīvojušies FK Ventspils futbolisti, kas šoreiz viesos ar 0:2 piekāpās Jūrmalas Spartakam.

Jau pirmā apļa spēlē ventspilniekiem knapi izdevās izbēgt neveiksmes, galu galā svinot uzvaru 3:2. Šoreiz virslīgas debitanti FK Ventspils kļūdas nepiedeva. Ventspilnieki maču sāka aktīvā, veidoja arī bīstamus uzbrukumus, bet ātrus vārtus gūt neizdevās. Toties puslaika vidū pašiem vien bija jāsāk no laukuma centra. Pēc patāla soda sitiena bumba tika raidīta soda laukumā un, kamēr viesi rādīja, ka bija aizmugure, Nauris Bulvītis ar galvu sita vārtos – 0:1.

Pēc rezultāta atklāšanas īsu laiku bumba vairāk atradās ventspilnieku soda laukuma tuvuma, tomēr otro reizi sarūgtināt viesus Spartakam neizdevās. Pamazām bumbas kontroli atkal atguva FK Ventspils, taču pie ļoti labiem momentiem netika tik un tā. Turklāt puslaika beigās rezultāts varēja kļūt arī 2:0, taču Dāvids Kortess sita garām.

Pēc pārtraukuma viesi ļoti apņēmīgi metās uzbrukumā, šoreiz tiešām arī apdraudot vārtus, taču pārspēt mājinieku komandā debitējošo Andreju Pavlovu nekā nesanāca. 68.minūtē stāvoklis kļuva pavisam nopietns - skrienot pēc bumbas, soda laukumā saskrējās Vlasovs un Smirnovs, un bumba ielēca vārtos...

Viesi joprojām uzbruka vairāk, bet joprojām uzdevumu augstumos bija arī mājinieku aizsardzība. Lielu labumu nedeva arī spēlētāju maiņas (laukumā devās Višņakovs un Ago), un ventspilniekiem nācās samierināties jau ar ceturto zaudējumu deviņās spēlēs. Komandai šobrīd ieņem ceturto vietu, taču konkurenti ir pavisam līdzās.

FK Ventspils joprojām nākas iztikt bez vidējās līnijas balstiem Maikla Tukurus un Eduarda Suhanova, kas jūtami ietekmē komandas sniegumu. Cīņas netrūkst, bumbu ventspilnieki kontrolē daudz, taču maz un reti gadās piespēles, kas tiešām saasinātu uzbrukumu. Turklāt arī kopumā piespēļu precizitāte nav no tām labākajām. Šobrīd līdzvērtīgu maiņu Tukuram un Suhanovam nav, bet papildinājumu pieteikšanai jāgaida līdz vasarai. Cerams, nebūs par vēlu...

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: