Šodien, atzīmējot Latvijas ugunsdzēsības 147. gadadienu un Ugunsdzēsēju glābēju dienu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) rīkoja atvērto durvju dienu visās daļās un posteņos, aicinot ciemos visus interesentus.

Apskati foto no Latvijas Dzelzceļa ugunsdzēsības komandas rīkotā pasākuma!

No plkst. 10 līdz 12 visās VUGD daļās un posteņos tika gaidīti ciemiņi, kuriem bija iespēja iepazīties ar ugunsdzēsēju glābēju ikdienu, apskatīt VUGD tehniku, izmēģināt, cik sver ugunsdzēsēju inventārs, uzģērbt ugunsdzēsēju glābēju kaujas tērpu un saņemt atbildes uz visiem interesējošiem jautājumiem. Ugunsdzēsēji glābēji ciemos gaidīja gan bērnus, gan pieaugušos.

Daudzas skolas un pat pirmsskolas izglītības iestādes bija sazinājušās ar tuvāko VUGD daļu vai posteni un pieteikušas savu apciemojumu. Ugunsdzēsēji glābēji domāja, kas varētu interesēt maziem bērniem, ko parādīt skolēniem, ar ko pārsteigt jauniešus. Aizvadītajā gadā šajā dienā pie ugunsdzēsējiem viesojās vairāk nekā 4000 cilvēku, un pārsvarā tie bija bērni un jaunieši.

Šogad īpašu pasākumu rīkoja arī Latvijas Dzelzceļa ugunsdzēsības komanda Ventspilī. Tajā ne tikai notika teorētiskās un praktiskās apmācības darbiniekiem, bet tāpat bija gaidīti ciemos visi interesenti. Viesiem pasākuma apmeklētājiem bija iespējams iepazīties ar dzelzceļa ugunsdzēsēju darba specifiku, piemēram, apskatot ugunsdzēsības vilcienu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: