Laikraksta «Ventas Balss» pirmdiena numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Municipāļi izraisa avāriju

Ar trīs auto sadursmi beidzās pašvaldības policistu steigšanās uz izsaukumu. Operatīvais transports ar ieslēgtām bākugunīm un skaņas signālu šķērsoja krustojumu pie sarkanās gaismas.

Stāda atraitnītes savā dārziņā

Bērnudārza Saulīte audzēkņi vakar uz dārziņu atnāca ar atraitnīšu stādiņu rokās, lai tās kopīgi iestādītu pagalma dobē.

2.lpp. Viedoklis “Greizo spoguļu karaļvalsts”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka

«Vēl viens mūspuses uzņēmējs nolēmis vairs necīnīties par savas ģimenes un biznesa izdzīvošanu Latvijā, nolemjot pamest mūsu valsti. Līdz ar viņu aizbrauks vēl četri cilvēki. Un uzņēmums tiks likvidēts. Uzņēmējs atklāj, ka ir noguris no cīņas ar valsts birokrātiju, represīvo attieksmi pret uzņēmumiem.»

3.lpp.

Dod naudu sociālajai palīdzībai

Ventspils pašvaldība finansiāli atbalstījusi trīs organizāciju projektus, kas pilsētas iedzīvotājiem paredz sniegt dažāda veida sociālo palīdzību.

Uzņēmējs emigrē no Latvijas

Uzņēmējs Agris Buks visus gadus pēc Latvijas neatkarības atgūšanas cerējis un gaidījis, ka pavisam drīz valsts pārvarēs ekonomiskās grūtības un dzīvot kļūs vieglāk.

Vīrietis baida kapu kopējas

Vairākas kapu kopējas Meža kapos pagājušajā nedēļā pārbaidījis kāds vīrietis, kas ālējies un pat draudējis viņām ar nazi.

4.lpp. Problēma. Narkotiku aprite pilsētā nemainās

Pēdējos piecus desmit gadus narkotiku aprite Ventspilī turas vienādā līmenī. Efektīvākai sērgas ierobežošanai policijai trūkst cilvēku.

Ventspilī šļirces vairs neapmaina

Ventspils narkomāni jau pusgadu palikuši bez lietoto šļirču apmaiņas punkta. Tā uzturēšanai pietrūcis finansējuma.

Narkomāni gaida metadona kabinetu

Lai izrautos no atkarības važām, narkomāni meklē dažādus ceļus, no kuriem viens ir ārstēšanās, izmantojot metadonu.

5.lpp. Kultūra. Atved uzvaru. Gatavo koncertprogrammu

Ir nedaudz paradoksāli, ka uzvaru starptautiskajā jauno pianistu konkursā Concours Musical de France Parīzē ieguvis Vokālās mūzikas nodaļas audzēknis, atzīst Arvīda Brensona pedagoģe Ingrīda Krilova. Skolēna talantu viņa pamanījusi jau tad, kad puisis mācījies bērnu mūzikas skolā.

Sidars rāda vārnu fraktāļus

Mākslinieks Pēteris Sidars vienmēr pārsteidz ar uzdrīkstēšanos un neparastiem darbiem – kā tematiski, tā arī materiālu izvēlē. Arī Galvenajā bibliotēkā iekārtotajā izstādē Es pienāku klāt! ir viens otrs pārsteigums.

Krāsas gleznošanai gatavo paši

Teātra namā Jūras vārti pēcpusdienu, kurā tika atklāta zviedru mākslinieces Gudrunas Vesterlundas izstāde, varēja baudīt radošā gaisotnē – vērot gleznotājas tapušos darbus, kā arī piedalīties radošajā darbnīcā, iemēģinot savu roku gleznošanā.

6.lpp. Sports. Zaudējums arī Ventspilī; sērijā – 0:2

Diezgan identisku zaudējumu kā pirmajā Latvijas Basketbola līgas finālsērijas spēlē (66:83), arī otrajā BK Ventspils piedzīvoja pret komandas VEF Rīga basketbolistiem (67:85), tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām nonākot zaudētājos ar 0:2.

Orientieristi spēkojās Jaunupes mežos

Noticis orientēšanās sacensību seriāla Azimuts trešais posms, kurā labāko rezultātu vīriešu grupā uzrādīja Kristaps Bērziņš, bet sievietēm ātrākā bija Mārīte Turka.

7.-8.lpp. Dome informē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: