Pēc FK Ventspils pirmās spēles Latvijas futbola virslīgas čempionātā, kurā smagā cīņā tika pieveikts Jūrmalas Spartaks (3:2), gan ventspilnieku spēlētāji, gan treneri varēja priecāties par izcīnītiem trim punktiem, bet ne par komandas sniegumu.

«Pirmās spēles nekad nav vieglas. Futbolisti pārlieku nervozē, ļoti grib parādīt sevi no labākās puses, un tas traucē, pie tam "Spartaks" ļoti asi uzbruka, ar ko pirmajā puslaikā ļoti pārsteidza. Ventspils otrajā puslaikā darīja visu, lai ne tikai izlīdzinātu rezultātu, bet arī uzvarētu. Līdzjutēji par neizšķirtu mūs nesaprastu! Grūta uzvara, bet labi, ka mēs parādījām raksturu. Kad rezultāts bija 2:2, bijām pārliecināti, ka izrausim uzvaru, un Riko skaistie vārti bija likumsakarīgi. Nākošā spēle mums ir ar Skonto, un tajā mums jānospēlē daudz spēcīgāk. Rīgā cīnīsimies tikai par uzvaru,» par virslīgas sezonas atklāšanas maču un tajā parādīto sniegumu izsakās FK Ventspils pussargs Igors Cigirlašs

Savukārt treneris Sauļus Cekanavičs atzina, ka komanda laikam jau vēl nav tā īsti aptvērusi, ka jau sākušies oficiālie mači, bet gatavošanās posms ir aiz muguras: «Pozitīvākais šajā mača ir rezultāts – esam izcīnījuši trīs punktus. Tā ātri analizējot maču var atzīt, ka daži netika galā ar stresu, jo tā tomēr bija čempionāta pirmā spēle, kas vienmēr rada papildus uztraukumu, sevišķi jauniem spēlētājiem. Citi, gluži pretēji, izrādījās negatavi un darbojās kā aizmiguši. Tādā noskaņojumā – vieni stresā, citi aizmiguši – aizvadījām pirmo puslaiku. Mūs izglāba standartsituācijas, kurām arī īpaši gatavojāmies. Tomēr būtu tā kā laiks saprast, ka jau sākušies oficiālie mači, jo brīžiem rodas sajūta, ka spēlētāji vēl jūtas kā pirmssezonas pārbaudes mačos. Tagad viss jau ir daudz nopietnāk.»

Cigirlašs šajā mačā izcēlās arī ar vienu vārtu guvumu, par ko spēlētājām arī ir liels gandarījums: «Prieks, ka izdevās iesist - Ventspils sastāvā sen to nebiju darījis. (Smaida) Vārtus veltīju mūsu faniem, kuru atbalsts ļoti palīdzēja.»

1. aprīlī ventspilnieki viesos tiksies ar Skonto, bet 8. aprīlī savā laukumā tiksies ar Liepājas metalurgu.

Foto:fkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: