Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pašvaldība palīdzēs plūdos cietušajiem

Īpaši izveidota komisija secinājusi, ka vissmagāk 23. februāra plūdos cietušas četras privātmājas, kurās tad applūda iekštelpas. Šo īpašumu saimnieki varēs saņemt pašvaldības palīdzību plūdu seku likvidēšanai.

Gada daudzveidīgākas pārtikas pakas

Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie grozījumi ļauj cerēt, ka otrajā pusgadā trūcīgie saņems daudzveidīgākas pārtikas pakas.

2.lpp. Viedoklis: „Oi, pavasaris!”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Kad saule pārkāpj ekvatoru, pārejot no debess dienvidu uz debess ziemeļu puslodi, sākas pavasaris. Nav vajadzības skatīties ne kalendāros, ne skaitīt dienas no gada sākuma, ne arī kāpt visaugstākajā kalnā un censties saskatīt ekvatoru, lai pārliecinātos, kurā pusē ir saule. Par pavasara atnākšanu mums pavēsta gaisma.»

3.lpp.

Pašvaldību izvaicā jūrkalnieki

Jūrkalnes iedzīvotāji bija šogad pirmie, pie kā uz tikšanos devās novada domes vadība. Pirmdien notikušajā iedzīvotāju sapulcē tā ar kuplā skaitā sanākušajiem Jūrkalnes ļaudīm pārsprieda aktuālos jautājumus. 

Māju siltināšana varētu apsīkt

Ekonomikas ministrija brīdina, ka saruks līdzfinansējums daudzdzīvokļu māju siltināšanai. Ventspilnieki domā, ka tādējādi aktivitāte šai jomā mazināsies.

4.lpp.

Ugunsrituāls un krāsotas olas

Šodien, sagaidot pavasara saulgriežus, arī Ventspils novadā notiks ugunsrituāls, ļaujot iešūpot fizisko ķermeni pavasarim.

Cīņa par profskolu turpinās

Jau šobrīd ir skaidrs, ka ātrāk par nākamo mācību gadu ilgi gaidītā Ventspils Profesionālās vidusskolas modernizācija netiks sākta. Turklāt cīņa par finansējumu, kuru Izglītības un zinātnes ministrija ar savu lēmumu atņēmusi, paredzama sīva.

5.lpp. Darbs un nauda. Bucher ļauj īstenot ambīcijas

Ventspilnieks Mikuss Brakanskis uzņēmumā Bucher Schoerling Baltic strādā gandrīz kopš tā pirmajām dienām. Uzņēmums ietilpst pasaulē pazīstamā Šveices mašīnbūves koncerna sastāvā. Septiņu gadu laikā ventspilnieka karjera augusi no projekta vadītāja līdz valdes priekšsēdētāja vietniekam. Mikuss uzskata, ka izšķirošie viņa karjera izaugsmē bijušas vācu valodas zināšanas un Ventspils Augstskolas diploms.

Trīs miljoni jaunām darba vietām

Ventspils aktīvi izmanto iespēju piesaistīt ES fondu līdzfinansējumu ražotņu attīstībai un jaunu darba vietu izveidei. Drīzumā privātie komersanti varēs pretendēt vēl uz 3 miljoniem latu no Eiropas Sociālā fonda jaunu daba vietu izveidei.

6.lpp. Sports. Jātniecēm bronza ziemas čempionātā

Noslēgušās Latvijas Jātnieku federācijas ziemas čempionāta četru posmu sacensības šķēršļu pārvarēšanā, kurās pie bronzas medaļas kopvērtējumā izdevās tikt gan Katei Prizevai, gan Gelintai Egendorfai.

Veterāni spēkojās Ventspilī

Vairākās Olimpiskā centra Ventspils sporta bāzēs risinājās Latvijas Sporta veterānu (senioru) savienības 49. sporta spēļu finālsacensības volejbolā, basketbolā un svaru stieņa spiešanā guļus, un tajās pie vairākām godalgām tika arī mūsu pilsētas sportisti.

7.lpp. Veselība. Pārkārtojamies pavasarim. Veselīgi

Daba mostas, bet cilvēkam pēc garās ziemas pārkārtoties pavasarim nav vienkārši. Sevi manīt liek garās pie televizoriem pavadītās vakaru stundas, gardās maltītes, kas ziemā nenoliedzami ir sātīgākas un arī apjomā bagātākas. Lai sevi sakārtotu un uzmundrinātu, daži dodas uz aptieku pēc vitamīniem, taču citi to pašu meklē dārzā, pļavā un mežā. Marts un aprīlis ir laiks, kad augu dzīvības spars ir visstiprākais. Apēdot asniņu, iemetot mutē pumpuru, cilvēks saņem šo spēku, piedevām arī minerālvielas un vitamīnus, kuru klātbūtne organisma norisēs, veselības saglabāšanā un nostiprināšanā ir nenovērtējama.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: