Sadarbībā ar Ventspils Novusa klubu 21. martā plkst. 19 Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī notiks jau otrais novusa turnīrs Par bildi ar sudraba kausu.

Sudraba kauss uz Ventspils muzeju pērn atceļoja no Amerikas – no ASV Ņūdžersijas un Ņujorkas štatos dzīvojošiem diviem kādreizējiem ventspilniekiem Kārļa Salmiņa un Freda Krūmiņa. Abi bijušie ventspilnieki aktīvi darbojušies trimdas latviešu organizācijās, iedibinājuši novusa turnīrus, kas norisinājušies laikā no 1973. līdz 2003. gadam, kā arī organizējuši tos dažādās vietās ASV un Kanādā. Protams, spēlējuši arī paši.

Vecākajai trimdas paaudzei pamazām aizejot, šīs aktivitātes norimušas, un abi novusa fani nolēmuši, ka kausam vieta viņu dzimtās pilsētas muzejā. Amerikas trimdas latviešu novusa turnīru ceļojošais kauss ir kas vairāk nekā tikai sporta trofeja. Tā ir liecība tam, ka abi Ostgala puiši, kuri reiz dzīvoja zvejnieku namiņos Smilšu ielā un novusu sāka spēlēt turpat blakus - Ventspils Zvejnieku biedrības namā Kroņa un Loču ielas stūrī - savu dzimto pilsētu nekad nav aizmirsuši.

Ventspils muzejs kopā ar Ventspils Novusa klubu aicina gan tos, kas joprojām ģimenes lokā uzspēlē novusu, gan tos, kas nekad par šādu spēli nav pat dzirdējuši, trešdien, 21.martā plkst.19 atnākt uz pili un draudzīgi uzspēlēt, lai noslēgumā iemūžinātos kopā ar daudz pieredzējušo sudraba kausu.

Iespējamos dalībniekus, kuriem, protams, ieeja uz pasākumu ir bez maksas, lūgums iepriekš pieteikties no 19.-20.martam pa tālr. 63621309 vai mob.26460867 (Ievai).

Turnīra laikā dalībniekus un līdzjutējus ar tēju vai kafiju uzmundrinās pilskrogs Melnais Sivēns.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: