Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Šilbergu ņem līdzi uz olimpiādi

Pārsteidzošu ziņu saņēmusi Ventspils 2. pamatskolas sporta skolotāja Anželika Šilberga – viņa uzaicināta apmeklēt Londonas olimpiskās spēles.

Evakuē jūrniekus, viens mirst

Pēc nelaimes gadījuma jūrā evakuēti divi jūrnieki. Viena dzīvību izglābt neizdevās, otrs nogādāts Ventspils slimnīcā.

2.lpp. Viedoklis: „Mīti un stereotipi”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena

«Starptautiskā sieviešu diena deva ieganstu diskusijai par nevienlīdzīgu darba samaksu sievietēm un vīriešiem. Ideāli būtu, ja sievietes varētu nestrādāt algotu darbu, bet ar prieku rūpēties par bērniem un ģimenes saimniecību. Reālajā dzīvē sievietes ir uzņēmušās rūpes par bērniem, par mājvietu, par ģimenes pabarošanu, vēl papildus tam arī strādā.»

3.lpp. 

Radošums ir Eiropas nākotne

Šonedēļ daudzviet Latvijā, tostarp Ventspilī, mākslinieki un uzņēmēji tiek aicināti uz radošu kopā darbošanos. Radošās industrijas tiek uzskatītas par vienu no perspektīvākajām biznesa nozarēm Eiropā, tādēļ kopīgā projektā radošam biznesam mēģina iekustināt arī kurzemniekus.

Mācās braukt ekonomiski

Uzņēmuma Ventspils reiss autobusu vadītāji atjauno ekonomiskas braukšanas prasmes Mercedes Benzautobusos. Iegūtās zināšanas varēs izmantot, arī ekonomējot ģimenes budžetu.

4.lpp.

Kāpju uz skatuves, kad ir, ko teikt

Biļetes uz Marijas Naumovas pavasara solokoncertuPusnakts Parīzē, ar kuru dziedātāja devusies Latvijas koncerttūrē, tika izpirktas jau labu laiku pirms koncerta. Pēc Naumovas koncerta skatītāji no teātra nama Jūras vārtiizgāja iedvesmoti un aplaimoti.

5.lpp. Novads. Bibliotekāri kļuvuši par grāmatvežiem

Novada bibliotekāru lielākais gandarījums ir apziņa, ka viņi ir vajadzīgi lasītājiem. Tā katru dienu ļauj doties uz darbu ar prieku.

Pēterim Krūmiņam personālizstāde

Ances kultūras namā šopēcpusdien būs neparasta rosība un divi pasākumi vienā. Atklājot vietējā amatnieka Pētera Krūmiņa izstādi, notiks arī viņa 80. dzimšanas dienas svinības.

6.lpp. Sports. Saulītis ieslido labāko divdesmitniekā

Jēkabs Saulītis veiksmīgi startējis pasaules čempionātā šorttrekā – viņam izdevies sasniegt izvirzītos mērķus, proti, iekļūt labāko divdesmitniekā kādā no distancēm. To viņš paveica 1500 metru distancē, kurā izcīnīja 19. vietu, kas reizē ir arī jauns viņa labākais sasniegums šāda līmeņa sacensībās.

Tālāk – pret Lietuvas avīžniekiem

BK Ventspils, uzvarot Lietuvas vienību Kedainiai/Triobet, finišējusi trešajā vietā Baltijas Basketbola līgas regulārajā turnīrā; tas nozīmē, ka čempionāta izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā mūsējo pretinieks būs lietuviešu grands –Lietuvos rytas.

7.lpp. Darbs un nauda. Vīrieši puķes pirkuši ar apdomu

Sieviešu diena, kas spītīgi izdzīvojusi neatzītas svinamdienas statusā, atgūst savas pozīcijas. Tikai dažos ziedu veikalos šo dienu uzskata par jauna gada sākumu – kad ienākumi ļauj nomaksāt vecos parādus un sākt dzīvi no nulles.

Sievietes piekrīt mazākai samaksai

Darba tirgū nav vērojama, taču kopumā sievietes pelna mazāk nekā vīrieši. Sievietes pārsvarā strādā nozarēs ar zemāku darba samaksu, dodas bērna kopšanas atvaļinājumā un biežāk ņem slimības lapas bērnu slimošanas dēļ nekā vīrieši.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: