Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Fotoradari tracina braucējus

Fotoradaru uzstādīšanai nav nekāda sakara ar satiksmes drošību, tā ir naudas kāšanas mašinērija – tā uzskata daudzi autovadītāji, un viņiem piekrīt arī deputāti.

Leģionāru diena bez provokācijām

Ventspilī, pieminot leģionārus, svecīti aizdedza jau vakar. Šodien spraunākie leģionāri, kā arī Nacionālo karavīru Ventspils nodaļas biedri un zemessargi dodas uz Lesteni godināt karavīrus. Gājieni, piemiņas pasākumi un protesti ar politiskupiešprici, Ventspilī, atšķirībā no Rīgas, nav gaidāmi.

2.lpp.Viedoklis: „Balanss”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Labklājības ministre Ilze Viņķele vakar izsūtījusi medijiem skaidrojošo

rakstu par pensionēšanās vecuma celšanu, kurā piemeklējusi viņasprāt attaisnojošus iemeslus, kāpēc pensionēšanās vecums būtu jāpaaugstina no 2014. gada 1. janvāra.»

3.lpp.

Zatlerieši forsē ostu reformu

Diskusija Ventspils brīvostas pārvaldē apliecina, ka Zatlera Reformu partijas rīcībā nav pārliecinošu argumentu, kas pamatotu reformu nepieciešamību. Tomēr partijasāža kāju deputāts Vjačeslavs Dombrovskis atklāja – ostas labumi netiek taisnīgi sadalīti visai Latvijai un Ventspils iedzīvotājiem atlec pārāk daudz.

4.lpp. Vide. Pērnās ražas tomāti nebojājas

Pašmāju siltumnīcā novembrī novāktie tomāti vēl martā ir stingri, nesavītuši un nebojāti. Paši audzētāji ir izbrīnīti – kā tas var būt?

Ronēni jūras krastā

Martā un aprīlī, kad dienas gaismu ierauga roņu jaunā paaudze, gadās, ka mazuļi nokļūst arī jūras krastā. Ko darīt – steigties tos glābt vai ļaut, lai viss iet savu gaitu?

Sākusies gājputnu migrācija

Pavasara vēstneša cīruļa dziesma dzirdēta arī mūspusē. Taču šis mazputniņš nav vienīgais, kas ar saviem spārniņiem un dziesmu aizgaiņā ziemu.

5.- 6.lpp. TV Programma

7.lpp. Intervija. Gļebs Filatovs – mācītājs dievnamā un ģimenē

Pagājušā gada septembrī Ventspilī iezīmējās divkāršs notikums, kuru, iespējams, nebija pamanījuši daudzi ventspilnieki un pat tie, kuriem ir vistiešākā saikne ar pareizticīgo dievnama draudzi. No 11. septembra pirmo reizi Ventspils pareizticības ilgajā vēsturē dievnamā kalpo divi mācītāji, turklāt viens no viņiem ir dzimis ventspilnieks GĻEBS FILATOVS.

8.lpp. Sports. Sezonas atklāšanā – par Latvijas kausu

FK Ventspils pirmo šīs sezonas oficiālo spēli aizvadīs jau šo svētdien, kad Latvijas kausa izcīņas turnīra ceturtdaļfināla kārtas spēlē izbraukumā tiksies ar Jelgavas futbolistiem.

Latvijas čempionāts galda hokejā

Ventspils Jaunrades nama galda hokejisti ar ļoti labām sekmēm startējuši Latvijas čempionātā – viņi izcīnījuši zelta medaļu divās no trim nominācijām. Dāmu konkurencē nepārspēta palika Baiba Dace Ozoliņa, bet junioriem labākais izrādījās Edžus Kaņeps.

9.lpp. Otrā jaunība. Pensionēšanās vecuma paaugstināšana. Emocijas vai fakti?

Labklājības ministrijas ierosinājums veikt grozījumus Koncepcijā par sociālās apdrošināšanas sistēmas stabilitāti ilgtermiņā, kas, cita starpā, paredz arī pensionēšanās vecuma paaugstināšanu ar 2014.gada 1. janvāri, raisījis aktīvas diskusijas sabiedrībā. Ikviena sabiedriskā iesaiste šādu un līdzīgu lēmumu apspriešanā ir tikai apsveicama, tomēr atsevišķi amatpersonu izteikumi nav vērtējami viennozīmīgi un nevieš pārliecību, ka tiek izprasta problēmas būtība.

Darba nav, bet ir, ko darīt

Mārīte Blisiņa šomēnes svinēs 60. dzimšanas dienu. Viņa ir pieteikusies bezdarbniekos, bet šādā vecumā darba piedāvājumi nebirst kā no pārpilnības raga. Lai nebūtu jāskumst, Mārīte grebj dažādus koka priekšmetus.

Bergmaņiem nav laika skumt

Kad Līvija Bergmane sastop uz ielas paziņu un dzird aicinājumu ienākt uz kafiju, viņa parasti atbild, ka viņai nav laika. Savos septiņdesmit gados ar astīti viņa kopā ar vīru dzīvo aktīvu sabiedrisko un privāto dzīvi, vienbalsīgi apgalvodami, ka viņiem nav laika skumt.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: