Trešdien, 14. martā plkst. 17.30 Ventspils Galvenajā bibliotēkā cikla „Pieredzes ceļi” ietvaros notiks pasākums „Radošs mirklis veselībai”, kuru vadīs dejas un personības kultūras centra I-DEJAS MĀJA vadītāja, psiholoģe, franču psihoorganiskās analīzes virziena terepeite Inese Upeniece.

Terapija, kad šļirces un tabletes vietā ņem talkā otu, nošu lapu, bumbu vai košu lakatu, ir Latvijā visai nesen ienākusi veselības aprūpes joma. Tā ietver vizuāli plastiskās mākslas, deju un kustību, mūzikas un drāmas terapiju. Mākslas terapijā būtiska loma ir radošajam procesam, tas var palīdzēt gūt labāku fizisko, emocionāli, sociālo un garīgo veselību.

Inese Upeniece ir radoša personība, kura savu dzīvi jau kopš bērnības savijusi ar deju un kustību pasauli. Viņa ir izveidojusi savu I-DEJAS MĀJU, kurā ar somatikas un dejas palīdzību ļauj cilvēkiem labāk sevi iepazīt un izprast, atrast pat no jauna.

Nesen Inese atgriezās no Somijas, kur piecu mēnešus piedalījās mūžizglītības programmas „Grundtvig” studiju apmaiņas programmā. „Pieredzes apmaiņā Somijā arvien vairāk apzinājos, ka mani interesē somatika. Tā pārstāv uzskatu, ka prāts un ķermenis ir viens veselums- tie nav atdalāmi lielumi. Kad tiek attīstīts un izzināts ķermenis, tiek attīstīta un izzināta personība. Un otrādi- izzinot savu personību un pamazām to mainot, var mainīties arī ķermeņa formas. Manā skatījumā tas ir pats nozīmīgākais, ko es kā pasniedzēja un psihoterapeite varu sniegt cilvēkiem- sava ķermeņa un sevis apzināšanos un iemīlēšanu,” skaidro Inese Upeniece.

Vairāk par Inesi Upenieci var uzzināt, izlasot interviju ar viņu žurnāla „Una” marta numurā, bet labāk iepazīt - atnākot uz pasākumu Galvenajā bibliotēkā.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: