Uzņēmējs Leonards Čamanis nav pārsūdzējis Ventspils tiesas lēmumu, ar kuru tā pilnībā attaisnoja Ventspils mēru Aivaru Lembergu, kurš bija apsūdzēts par neslavas celšanu. Spriedums tagad stājies likumīgā spēkā.

2010.gada 15.septembrī uzņēmējs, 10.Saeimas deputāta kandidāts no partiju apvienības "Saskaņas centrs" Leonards Čamanis iesniedza privātsūdzību Ventspils tiesā par Aivara Lemberga saukšanu pie kriminālatbildības par neslavas celšanu. Ventspils tiesa uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 157.panta II daļas, tā ietvaros atzīstot Leonardu Čamani par cietušo.

Pagājušā gada 27. oktobrī Ventspils tiesa Lembergu pilnībā attaisnoja un noraidīja Čamaņa pieprasīto materiālo kompensāciju 100 tūkstošu latu apmērā krimināllietā privātās apsūdzības kārtībā.

Spriedums stājies likumīgā spēkā 2012. gada 24. februārī.

«Zīmīgi, ka apsūdzība tika iesniegta īsi pirms 10.Saeimas vēlēšanām par pausto 2010.gada 14.jūlija intervijā laikrakstam “Ventas Balss” “Cilvēki saprot, ka tā ilgāk dzīvot nevar”, kur man tika uzdots jautājums, – cik lielā mērā pie pašreizējās situācijas Latvijā ir vainojama cilvēku muļķība, paviršība un alkatība, – uz ko ir sniegta šāda atbilde, kas tika apstrīdēta:

„(..) Kas attiecas uz privatizāciju, tad ne tik svarīgi ir, kas noprivatizēja, bet – vai tas strādā: piemērs ir Ventspils koks. Ja tas šodien strādātu un tur būtu 800 darba vietas, tad kurš pārmestu Čamanim, ka viņš kā direktors to noprivatizēja, izmantojot droši vien arī paša valsts uzņēmuma nopelnīto naudu. Problēma jau ir tā, ka uzņēmums ir miris, līdz ar ko ir mirušas arī 800 darba vietas. Galvenā problēma, kāpēc mēs tik slikti dzīvojam, ir tā, ka lielum lielajam vairumam neatradās saimnieks. Tādēļ viss tika slēgts. Kur šodien ir RadiotehnikaVEFAlfa vai RAF – viss ir aizgājis postā. (..)”,» skaidro Lembergs

Ventspils mērs arī atgādina, ka Privatizācijas aģentūra 2002.gada 17.septembrī piešķīra 131814.80 LVL maksātnespējīgās firmas Ventspils koks darbinieku prasījumu apmierināšanai (Skat. šeit). 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: