Palikt Latvijā vai braukt prom pēc vidusskolas beigšanas? Uzzini, startējot jauniešu uzņēmējdarbības sacensībās „Izaugsmes Forums 2012”.

6. martā Ventspilī norisināsies apmācību posms jauniešu uzņēmējdarbības sacensībām, kas noslēgsies ar biznesa plāna radīšanu 24 stundu laikā „Izaugsmes Forums 2012”, kurā būs iesaistīti jaunieši no visas Latvijas.

No Ventspils pieteikušies vairāki desmiti jauniešu, kuri tiek iekļauti otrajā sacensību kārtā un aicināti uz apmācībām 6. martā. Apmācības notiek no plkst. 9.00 līdz 16.30 Jaunrades namā. Apmācību mērķis ir sagatavot skolēnus veiksmīgam startam pusfinālā, sniedzot ieskatu gan biznesa ideju izstrādē un finanšu plānošanā, gan radīto ideju aizsardzībā.

Vēl ir iespējams pieteikties uz papildvietām apmācībās, rakstot uz info@izaugsmeskvartals.lv.

Atgādinām, ka aprīļa sākumā katra posma pilsētā tiks rīkots sešu stundu pusfināls, kad jauniešu komandām būs jau jāprezentē savas biznesa idejas. Savukārt, „Izaugsmes Foruma” fināls notiks 10.-11. maijā, Rīgā viesnīcā „Tallink Hotel Riga”. Sacensību fināla uzdevums būs 24 h laikā izstrādāt ekonomiski pamatotu biznesa plānu savas idejas realizācijai, klātesot dažādu nozaru ekspertiem un biznesa konsultantiem. Paralēli viņi varēs saņemt arī dažādu uzņēmējdarbības ekspertu konsultācijas. Finālistus vērtēs dažādi pieaicināti uzņēmēji, investori un pārstāvji no Rīgas pašvaldības.

Pasākuma galvenā balva ir bezmaksas studijas Rīgas Stradiņa universitātē pirmajā semestrī, grants biznesa uzsākšanai vai attīstībai, kā arī brauciens uz Stokholmu ar prāmi “Tallink”. Galveno balvu iegūst veiksmīgākā un realizēšanā potenciālākā biznesa ideja.

Laikā, kad Latvijas vidusskolēni pēc skolas beigšanas nereti izvēlas studēt vai strādāt ārzemēs, foruma rīkotāji vēlas dot iespēju jauniešiem izprast biznesa uzsākšanas iespējas Latvijā. “Izaugsmes Forums” ir komandu sacensība vidusskolēniem par labāko jauno biznesa ideju vai esoša produkta pilnveidi. Konkursa mērķis ir veicināt jauniešu uzņēmējspējas un interesi par uzņēmējdarbību, rezultātā radot konkrētas idejas biznesa uzsākšanai kādā no Latvijas reģioniem.

Dalībai forumā var pieteikties komandas, kuru sastāvā ir 3-4 vidusskolēni, neatkarīgi no pilsētas un skolas. Konkursa nolikums „Izaugsmes kvartāls” mājas lapā sadaļā „Gribu augt” – www.izaugsmeskvartals.lv.

„Izaugsmes Forums” ir NVO, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK), pašvaldību, uzņēmēju un jauniešu sadarbības projekts. 2012. gads ir pirmais „Izaugsmes Foruma” gads, kuru jau atbalstījusi LTRK, EuropeDirect informācijas centri, Rīgas Stradiņa universitāte, „Tallink Latvija”, foruma patrons, uzņēmuma „Primekss” valdes priekšsēdētājs Jānis Ošlejs, kā arī visu septiņu pilsētu pašvaldības un skolas.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: