Drīzumā tiks uzsākta pašvaldības pabalsta - atsevišķu situāciju risināšanai Lieldienās - izmaksa, ko varēs saņemt Ventspils pilsētā deklarētie pensionāri un invalīdi, kā arī bērni invalīdi.

Pabalstu Ls 20 apmērā varēs saņemt pensionāri un invalīdi, ja pensijas apmērs (neskaitot piemaksu pie pensijas un pirms nodokļu nomaksas) nepārsniedz 191,91 latus un visi bērni invalīdi.

Sociālais dienests aicina iedzīvotājus, kuriem ir tiesības saņemt pabalstu atsevišķu situāciju risināšanai Lieldienās, rakstīt iesniegumu pabalsta saņemšanai bankas kontā. Šādu iesniegumu var rakstīt jau pašlaik un arī pabalsta izmaksas laikā, aizpildot jau sagatavotu iesnieguma formu, kuru var saņemt Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10 vai dienesta filiālē Pārventā, Talsu ielā 39.

Pensionāri un invalīdi pabalstu norēķinu kontos bankā vai Latvijas Pasta norēķinu kontā varēs saņemt no š.g. 12. marta līdz 27. aprīlim.

Pensionāri un invalīdi, kuri būs izvēlējušies saņemt pabalstu skaidrā naudā Sociālā dienesta kasēs Raiņa ielā 10 vai Talsu ielā 39 (Pārventas iedzīvotāji), varēs to izdarīt no š.g. 21. marta līdz 27. aprīlim.

Pabalsta izmaksa Sociālā dienesta kasēs tiks organizēta, ņemot vērā iedalījumu pēc uzvārda sākuma burtiem, līdzīgi, kā notika pabalsta izmaksa uz Ziemassvētkiem.

Pirms Lieldienu pabalsta izmaksas uzsākšanas kasēs, Sociālais dienests papildus vēl informēs par šo burtu iedalījumu, tādēļ aicinām iedzīvotājus sekot līdzi informācijai gan Ventspils portālā www.ventspils.lv, gan arī laikrakstā ,,Ventas Balss”, kurā tiks ievietots sludinājums par pabalsta Lieldienās  saņemšanas kārtību.

Pabalsts mājās tiks piegādāts tikai tiem iedzīvotājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties Sociālajā dienestā. Šādos gadījumos jāinformē Sociālais dienests, ka pabalstu nepieciešams piegādāt mājās, piezvanot pa tālruni 63601210 (Ventas kreisajā krastā dzīvojošie) vai 63663001 (Pārventas iedzīvotāji). Ja nav iespējams piezvanīt, informāciju var sniegt arī ar citu personu starpniecību.

Pabalstu dzīvesvietā piegādās Sociālā dienesta darbinieks no  š.g. 21. marta līdz 27. aprīlim.

Bērniem invalīdiem Sociālais dienests pabalstu Ls 20 apmērā izmaksās no š.g. 26. marta līdz 27.aprīlim Sociālā dienesta kasēs parastajā darba laikā, kā arī pārskaitot uz bērna vecāku vai aizbildņu norēķinu kontu.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: