Atkušņa un lietavu problēmas, kas Ventspili piemeklēja aizvadītās nedēļas otrajā pusē, pilnībā novērstas.

Kā jau ziņots iepriekš, ārkārtas situācijas iemesls bija nelabvēlīgu laika apstākļu sakritība, kad pēc 20. janvāra lietus ap 26. janvāri sākās stiprs sals, savukārt vēlāk sniegputenis, aizputinot grāvjus, izveidoja blīvu sniega – ledus masu, kas radīja aizsprostojumus.

Spēcīgais lietus naktī no 22. uz 23. februāri izkausēja ap 50% no esošā sniega, kas ūdens veidā uzkrājās aizsalušajos grāvjos, jo grāvju teknēs sniegs atkūst lēnāk nekā sniegs pļavā. Praktiski visas pilsētas atklātā novadgrāvju sistēma, kas ziemas laikā bija aizsalusi, nespēja funkcionēt.

Lai arī novembra beigās tika pabeigta visu maģistrālo grāvju īpaša pārtīrīšana, ņemot vērā pagājušā gada 1. septembra plūdus, tomēr arī šie grāvji bija paralizēti biezā sniega un ledus dēļ. Šajā reizē aizsaluši bija tādi grāvji, kuriem nav pat saistības ar Vidumupīti, piemēram, grāvji Pasiekstes, Kalēju, Sārnates, Packules, Stacijas, Embūtes, R. Blaumaņa, Lidotāju ielā un citur.

Pateicoties vairāku iesaistīto būvfirmu – SIA „VIA”, SIA „Lamd Serviss”, PSIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts”, SIA „T-Vita”, SIA „Galantus”, SIA „Kopne” – operatīvajai rīcībai, kā arī pateicoties PSIA „Ūdeka” un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbam, tika veikti neatliekamie pasākumi grāvju ledus izlaušanā un ūdens atsūknēšanā. Kopā bija iesaistītas 8 traktortehnikas vienības, 3 mobilie sūkņi un 2 specializētās automašīnas. Lielākās ūdens noteces problēmas bija Kaļķu, Ausekļa, Tilta, Stacijas, Ezera, Purva, Miera, Vaska, Dīķu, Sabiles, Tukuma un citās ielās.

Lai informētu iedzīvotājus par meliorācijas sistēmu funkcionēšanu Ventspils pilsētā, Ventspils pilsētas dome un Komunālā pārvalde aicina iedzīvotājus ceturtdien, 1. martā, Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, plkst. 17.30, un Pārventas bibliotēkā, Tārgales ielā 4, plkst. 18:30 uz Informācijas dienu. Informācijas dienā piedalīsies un uz iedzīvotāju jautājumiem atbildēs Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks un p/i „Komunālā pārvalde” direktors Andris Kausenieks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: