Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ances un Jūrkalnes sievietes aptaujātas

Lielākā daļa Ances un Jūrkalnes sievietes vecumā no 15 līdz 49 gadiem ir atbildējušas uz anketas Ventspils novada pašvaldības demogrāfijas aptaujajautājumiem.

Tiesa: divas licences nav vajadzīgas

Pēc Kurzemes apgabaltiesas sprieduma publiskošanas aktualizējies jautājums, vai autoru tiesības pārstāvošā biedrība AKKA/LAA likumīgi iekasē maksājumus par radio klausīšanos sabiedriskās vietās.

2.lpp. Viedoklis: „Kropli pamati ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka

«Izlasot interviju ar ventspilnieku, kurš tādēļ, ka nejutās vajadzīgs mūsu valstī, izvēlējies savas zināšanas likt lietā Vācijā, rodas kārtējās pārdomas par Latvijas medicīnas sistēmu.»

3.lpp.

Soda par patvaļīgu būvniecību

Īpašumtiesības vēl nenozīmē, ka zemes īpašnieks savā teritorijā pilsētas ietvaros var būvēt visu, kas viņam ienāk prātā. Par to pārliecinājās zemes gabala Parka ielā 11 īpašnieki, patvaļīgi uzbūvējot savā privātajā teritorijā vasaras viesu mājiņas.

Dzeršana un konflikti turpinās

Pēdējo mēnešu drūmo statistiku nupat papildinājuši vēl divi vardarbības gadījumi. Vienā gadījumā cilvēks miris, otrajā cietušais cīnās par savu dzīvību.

4.lpp. Novads. Jūrkalnieši kaļ nākotnes plānus

Jūrkalnē šogad ieplānoti vairāki gan tradicionāli, gan vēl nebijuši pasākumi. Jūrkalnes iedzīvotāji un draugi šosestdien pulcēsies kopā, lai apspriestu vēl jaunas ieceres. 

Novads atjauno autoparku

Pie jaunas dienesta automašīnas ticis novada domes priekšsēdētājs, šogad pašvaldība plāno iegādāties arī skolēnu autobusus, kā arī vismaz pāris vieglās automašīnas.

5.lpp. Brīvostas ziņas

6.lpp. Sports. Lemberga hūte pulcē labākos

Latvijas kausa izcīņas sacensības snovbordā un frīstaila slēpošanā bija kupli apmeklētas gan no dalībnieku, gan skatītāju puses. Par Aivara Lemberga dāvātajām naudas balvām cīnījās ne tikai labākie pašmāju braucēji, bet arī sportisti no Igaunijas un Lietuvas. Tomēr šoreiz labākie lielākoties izrādījās latvieši.

7.lpp. Intervija. Ar darbu var sasniegt gandrīz visu

IGORS IESALNIEKS ir Vācijā pazīstams ķirurgs. Viņa runas manierē samanāma tā netveramā nianse, kas raksturīga par sevi pārliecinātiem, zinošiem un sabiedrībā pazīstamiem ārstiem. Cieņu un stāvokli turienes sabiedrībā viņš iekarojis ar savu darbu. «Vācieši manī redz privātdocentu dakteri Iesalnieku, nevis laimes meklētāju, sveštautieti,» saka Igors. Tomēr sarunā atklājas arī rūgtums par Latvijas veselības aprūpi, kura nav ieinteresēta jaunos, talantīgos speciālistos.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: