Ventspils Tūrisma informācijas centrs starptautiskajā tūrisma gadatirgū "Balttour 2012” Rīgā, prezentēs jauno tūrisma mājas lapu jeb Ventspils virtuālo vēstniecību www.visitventspils.com.

Šī mājaslapa šobrīd pieejam astoņās valodās. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja tajā reģistrēties, izpildīt testu, nofotografēties un ievietot ventspilinga bildi, kā arī saņemt pirmo nopelnīto Ventspils naudu - ventus.

Virtuālās vēstniecības mājas lapā radīta unikāla iespēja - jau pirms ceļojuma, veicot dažādas aktivitātes, var  sakrāt ventus, kas sniedz līdz pat 100% lielas atlaides dažādos tūrisma objektos, naktsmītnēs, tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietās.  Atbraucot uz Ventspili, nopelnītos virtuālos ventus pret taustāmiem, var apmainīt Tūrisma informācijas centrā, kur iespējams arī saņemt informāciju par ventu izmantošanas iespējām. 100 ventu atbilst 1 latam, pieejami pieci dažādi nomināli – 5, 10, 20, 50 un 100 ventu naudas zīmes.

Izstādes apmeklētājiem tiks piedāvāta arī jaunā 2012. gada tūrisma brošūra un karte, kur daudzveidīgais Ventspils tūrisma piedāvājums attaisno ģimenei un bērniem draudzīgās pilsētas nosaukumu.

Kurzemes stendā (sektors B8/C5), kura tēma ir „Ražots Kurzemē”, savu produkciju piedāvās Užavas alus un Amatu mājas suvenīru salons „Ventiņpūrlād”. Pirmo reizi pašu saražotos sīrupus un sukādes tirgos SIA „RicBerry”.

Aktīvu atbalstu stenda darbības nodrošināšanai sniedz Ventspils gidi, tūrisma aģentūra „Tobago”, Ventspils muzejs, Olimpiskais centrs „Ventspils”, Ziemeļkurzemes Profesionālās izglītības kompetences centrs „Ventspils Profesionālās vidusskola” un vairākas naktsmītnes, kas deleģējuši pārstāvjus darbam izstādē. 

Ventspils ir viens no iecienītākajiem ceļojuma galamērķiem Latvijā. Kā liecina Ventspils TIC apkopotie statistikas dati 2011. gada sezona bija veiksmīga. Izpildīts uzstādījums – palielināt tūristu uzturēšanās ilgumu naktsmītnēs. Nakšņošanas ilgums sasniedzis turpat 2,5 diennaktis un par 47% pārsniedz pērnā gada rezultātu - 1,6 diennaktis. 2011. gadā pēc Ventspils pilsētas domes apsūtījuma tika veikta aptauja naktsmītnēs, kur aptaujātie kā vidējo nakšņošanas ilgumu norādīja pat 3 diennaktis, savukārt aptaujāto vidējā vienā apmeklējuma dienā uz vienu cilvēku iztērētā naudas summa ir ap 33 Ls.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: