Šodien, 2. februārī tiek izsludināta pieteikšanās uz IT olimpiādi, kuras mērķis ir padziļināt skolēnu un studentu interesi par IT nozari un programmētāju ikdienu, kā arī attīstīt viņos prasmi strādāt komandā un apliecināt sevi.

IT olimpiādē aicināti piedalīties vidējo un augstāko izglītības iestāžu audzēkņi, un pieteikties var līdz šī gada 15. februārim.

IT olimpiāde, kā ierasts, notiks divās grupās - skolēnu un studentu. Katrai grupai būs jārisina atšķirīgas grūtības pakāpes uzdevumi, kas pietuvināti reālajai programmētāja ikdienai. Lai piedalītos IT olimpiādē, dalībniekiem jāizveido komanda no trim cilvēkiem un jāreģistrējas sacensību mājas lapā http://olimpiade.lattelecom.lv.
 
Sacensības noritēs divās kārtās - kvalifikācijas kārta notiks no 1. februāra līdz 15. februārim, un tās laikā dalībniekiem attālināti būs jārisina noteikts uzdevumu skaits. Kvalifikācijas kārtai noslēdzoties, sešas labākās skolnieku un sešas labākās studentu komandas tiks uzaicinātas uz IT Olimpiādes finālsacensībām, kas notiks klātienē 24. un 25. februārī, Rīgā, RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē.

Lai atrisinātu uzdevumus sacensību finālā, dalībniekiem būs nepieciešamas programmētāja iemaņas iesācēju līmenī, kā arī spēja īsā laikā apgūt jaunas prasmes, jo Olimpiādes uzdevumi tiks veidoti tā, lai vismaz daļu varētu veikt arī bez specifiskajām priekšzināšanām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: