Eiropas čempionātā šorttrekā, kas risinās Čehijas pilsētā Mlada Boleslav, pirmajā sacensību dienā, kurā sportisti sacentās 1500 metru distancē, Latvijas šorttrekistiem nav izdevies pārvarēt pirmo sacensību kārtu.

Pirmās sacensības sāka sievietes. Turklāt jau pirmajā skrējienā tika ielozēta Evita Krievāne, kurai nācās spēkoties ar Rumānijas, Čehijas, Ungārijas, Ukrainas un Bulgārijas sportistēm. Sacensības Evitai neizvērtās no veiksmīgākajām, jo viņa piedzīvoja kritienu, kas pārsvītroja viņas cerības uz iekļūšanu nākošajā kārtā. Finišā Evitai piektais rezultāts (2:53,766 minūtes), jo šajā skrējienā tika diskvalificēta bulgāriete Gergana Patsova. Jāpiebilst, ka sieviešu sacensībās šī bija arī vienīgā piešķirta diskvalifikācija.

Otra Latvijas pārstāve, ventspilniece Ilze Urtāne tika ielozēta trešajā skrējienā, kurā arī startēja sešas dalībnieces (pārējos četros pa piecām dalībniecēm). Urtāne, kurai šī ir debija Eiropas pieaugušo čempionātā, savu skrējienu aizvadīja godam, jo no skrējiena uzvarētājās holandietes Jorienas Morsas Teras atpalika tikai nepilnas četras sekundes (Ilzes rezultāts 2:33,551 minūte). Tas gan augstāk par sesto vietu viņai pakāpties neļāva. 1500 metru distances kopvērtējumā (38 dalībnieces) Urtānei 36, bet Krievānei 34.vieta. Par čempioni kļuva itāliete Arianna Fontana, otrā palika holandiete Jorien Mors Trer, bet bronza tika vēl vienai itālietei Martinai Valcepina.

Savukārt vīriešu sacensībās abi mūsu šorttrekisti – debitants Roberto Puķītis un Jēkabs Saulītis tika diskvalificēti. Puķītis tika ielozēts vienā no pieciem skrējieniem, kurā sacentās seši dalībnieki, pārējos četros pieci (vienā no tiem Saulītis). Roberto savā skrējienā finišēja otrajā vietā, piekāpjoties tikai vācietim Robertam Seifertam, kas pirmās kārta sacensībās uzrādīja pārliecinoši ātrāko rezultātu – 2;17,539 minūtes. Tomēr pēc tā par nepareizu apdzīšanu Puķītis tika diskvalificēts. Tiesa, jāatzīst, ka tik pat labi tiesnešu lēmums varēja būt arī citādāks, kas ļautu Puķītim turpināt sacensības to pusfinālā.

Līdzīgi klājās arī Jēkabam Saulītim, kurš arī savā skrējienā finišu sasniedza otrajā pozīcijā. Tomēr arī viņam par nepareizu apdzīšanu sacensības bija beigušās. Interesanti, ka Saulīša slidojumā uzvarēja francūzis Tibu Fokonē, kurš pagaišajā gadā kļuva par absolūto Eiropas čempionu. Vēlāk par neatļautu vielu lietošanu viņam tika piespriesta diskvalifikācija, kas gan tika atcelta. Kopā vīriešu sacensībās startēja 50 dalībnieku, bet nepārspēts palika holandietis Knegts Sjinkie, otrais Krievijas šorttrekists Semjons Elistratovs, bet trešais holandietis Niels Kerstholts.

Rītdien mūsu sportisti sacentīsies 500, bet svētdien 1000 metru distancēs.

Kaspars Heisters, laikraksts Ventas Balss, no Mladoboleslavas 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: