Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Cīnās par prakses vietām

Vairāki vecāki Ventspilī ir sašutuši, ka profesionālās prakses laikā bērni dīkdieņo un profesijai nepieciešamās iemaņas tā arī neapgūst. Nereti ir gadījumi, kad arodskolu jauniešus izmanto melnajam darbam, nesniedzot vajadzīgo apmācību. Pedagogi un uzņēmēji nenoliedz: prakses kvalitāte Latvijā ir bērnu autiņos un tikai pamazām izdodas atjaunot arodapmācības prestižu.

Jaunu auto iegāde teju dubultojas

Pagājušais gads veiksmīgs bijis autotirgotājiem. Jaunu automašīnu iegāde gandrīz divkāršojusies. Labi rezultāti bijuši arī Ventspilī.

2.lpp. Viedoklis: „Darbs dara darītāju”, laikraksta “Ventas Balss” žunrāliste Dace Vašuka
„Kāds uzņēmējs man stāstīja, ka pie viņa atnācis jaunietis, kurš stāstījis, ka apgūstot elektriķa profesiju, prakse viņam bijusi šāda: braukājis līdzi liela valsts monopoluzņēmuma darbiniekam, nolasot elektrības skaitītāja mērījumus. Ir arī akmens skolu lauciņā – tūrisma jomas audzēkne atnāk praksē aģentūrā un nezina nosaukt kontinentus! Vai uzņēmējam turpmāk ir motivācija ņemt mācībās šādus jauniešus?”

3.lpp.

Par gāzi maksāsim pa jaunam

Latvijas propāna gāze ievieš jauninājumus maksājumu sistēmā par patērēto sašķidrināto gāzi. Tam vajadzētu samazināt uzņēmuma kopējās izmaksas un, iespējams, vainagoties ar tarifa samazinājumu par gāzes izlietošanu, sola LPG vadība.

4.lpp. Kriminālziņas. Mīkstinās sodus ātrumpārkāpējiem

Iespējams, plašās diskusijas par fotoradariem kā naudas kāšanas mašīnāmlikušas Ceļu satiksmes drošības direkcijai paziņot par plāniem ierosināt izmaiņas likumā, lai samazinātu sodu par ātruma pārkāpšanu.

Pirms tiesas noslēdz izlīgumu

Ne visiem kriminālprocesiem obligāti ir jānonāk līdz tiesai. Abām pusēm pirms tam ir iespēja noslēgt izlīgumu, un daudzi to izmanto.

Brīdina par čigānu darbībām

Lai brīdinātu citus pārventniekus, it īpaši vecākus cilvēkus, redakcijā vērsās pensionāre, lai pastāstītu par divu čigānu tautības vīriešu noziedzīgajām shēmām.


5.lpp. Dzīvesziņa. Folklora palīdz saskatīt labo

Reizi mēnesī Kultūras centrā pulcējas folkloras klubaDzīvesziņa apmeklētāji, pieskandinot telpas ar dziesmām, stāstiem, mīklām, ticējumiem.

Meklējot laimes formulu

Kurš gan negribētu atrast laimes formulu un laimīgas attiecības?! Astrologs un ģimenes attiecību psihologs Ruslans Naruševičs meklēja to 10 gadus. Un atrada. Un tagad par to stāsta visiem interesentiem Lēdiju un Džentlmeņu skolā.

6. lpp. Sports. Futbolistiem pirmā treniņnometne

Savu pirmo treniņnometni, gatavojoties jaunajai sezonai, aizvada FK Ventspils komanda, kas līdz šīs nedēļas beigām trenēsies Lietuvas pilsētā Mariampolē.

Caur Rīgu uz Stokholmu

Galda hokeja sezonas otro pusi Ventspils spēlētāji sāka ar dalību Rīgas atklātajā čempionātā, bet jau šonedēļ daļa no viņiem mēros ceļu uz Stokholmu.

7. lpp. Intervija. Jebkuru problēmu var izrunāt

Sieviešu apvienība VASSA izvirzīja Anitu Mihelsoni līdzdalībai konkursa Gada sieviete 2011, kuru katru gadu rīko Lietišķo sieviešu apvienība, nominācijā Daudzbērnu mamma. Iniciatīva nebija veltīga – Anita kļuva par trešo labāko daudzbērnu mammu Latvijā. Kopā ar ventspilnieci godalgoto vietu konkursā pilntiesīgi dala arī viņas meitas Justīne (22), Helēna Marija (18), Dita Marta (14) un Anna (11). 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: