Katra Jaunā gada iestāšanās uzrunā mūs ikvienu, liekot pievērst vairāk uzmanības pārmaiņām un cerībām uz labi iesāktu procesu turpinājumu.

Pētījumi liecina, ka vislaimīgākie mēs esam vakaros, kad darba diena ir beigusies un varam izvēlēties kādu sev tīkamu nodarbi un pavadīt laiku labu draugu lokā. Tas nebūs nekas neparasts, bet tomēr ļoti īpašs, jo Jūras vārti šajā gadā aicina tevi pievienoties draugu pulkam, uzdāvināt sev teātra nama Jūras vārti drauga karti un pavadīt vakarus kopā ar līdzīgi domājošiem draugiem un paziņām radošā gaisotnē.

02.02. plkst. 14.00
Nacionālā simfoniskā orķestra programma bērniem Ziemas balets
Nacionālais simfoniskais orķestris aicina bērnus un viņu pavadoņus uz skaistāko gada koncertuzvedumu Ziemas balets. Mazie koncerta apmeklētāji ne tikai varēs klausīties klasiskās mūzikas skanējumu, bet arī skatīties, kā šo mūziku izdejo Tāļa Sila baleta studijas dalībnieki. Savukārt koncerta starplaikā bērniem tiks piedāvāta iespēja iepazīties un pašiem izmēģināt dažādus stīgu instrumentus.

03.02. plkst. 19.00    
Sidrabs. Laima Jansone – kokles improvizācijas, Olafs Okonovs – filmēti vērojumi
Sidrabs ir īpašs notikums, jo apvieno tradicionālu kokles spēli ar spožām, mūsdienīgām improvizācijām, ar kurām slavena Laima Jansone, un jūtīgu filmētu decembra vērojumu, kuru meistarīgi veidojis režisors Olafs Okonovs. Šī ir pirmā programma Baltijas valstīs, kas vairāk nekā 750 dalībnieku pasaules konkurencē iekļuvusi pasaules mūzikas gada prestižākā notikuma Womex oficiālajā izlasē. Programmā jutīsim sidrabiņa lietiņa rāmo bezgalību, puteni un atdzimšanu. Latviskajā meditācijā vienmēr skan improvizācijas, balstītas īstas kokles un dabas laika dziļumā.

09.02. plkst. 19.00    
Valmieras teātra izrāde Eldorado
«Darbs pie šīs lugas bija ļoti nopietns,» apgalvo režisors Varis Brasla. Iestudējot Alvja Lapiņa lugu, režisors ievērojis skatuves mākslas dzelzs likumu – lai skatītāji smietos, aktieriem jāspēlē pilnā nopietnībā. Ar šādu attieksmi val¬mie¬rieši strādājuši pie lugas par jancīgiem latviešiem, kas nav no prā-tīgā gala. Piemēram, glezno plikus sieviešus, ierīko kaķu patversmes, līdz sīkumiem patur atmiņā zaporožeca riteņu konfigurāciju, mēģina uzturēt kul¬tūru, modernizējot Raini, un pinas melos. Bet patiesībā luga ir par mīlestību, kad man vairs nebūs sešpadsmit. Lomās labākie Valmieras teātra spēki: D. Eversa, T. Lasmanis, B. Valante, J. Johansons, A. Vilims, M. Meiers, T. Lasmane.

14.02. plkst. 14.00     
Leļļu teātra izrāde Mazais ganiņš  
Leļļu teātra izrādē Mazais ganiņš kopā ar aktieriem Baibu Geķi un Valdi Vanagu atjautīgā zēna piedzīvojumus izdziedās un izspēlēs bērnu popgrupas Dzeguzīte dalībnieki. Izrāde paredzēta bērniem no četru gadu vecuma, aicinot mazos skatītājus doties aizrautīgos piedzīvojumos, piemēram, meklēt pazudušo sivēnu. Mazais ganiņš kopā ar bērniem sastop Sēņu vecīti, Odēju, palīdz zaķu ģimenei izglābties no ugunsgrēka, nokļūst rūķīšu gadatirgū, lido ar pūķi, iepazīstas ar pašu Laika veci, viesojas Leiputrijā, nonāk zivs vēderā, Ūdensmātes pilī un ļaunās raganas mājā, atklāj 12 laupītāju noslēpumu un ar velna palīdzību atgūst no Babas nolaupīto sivēnu.

23.02. plkst. 19.00    
Johaness Brāmss Vācu rekviēms
Brāmsa Vācu rekviēms ir viens no 19. gadsimta skaistākajiem vokāli instrumentālajiem darbiem, ko parasti dzirdam solistu, kora un paliela simfoniskā orķestra atskaņojumā. Savukārt Latvijas Radio kora diriģents Kaspars Putniņš piedāvās Brāmsa šedevra kamerversiju, kurā orķestri aizstāj divi pianisti pie vienām klavierēm. Kaspars Putniņš saka: «Orķestra vietā skanot klavierēm, opuss iegūst citu kvalitāti – tas skan daudz delikātāk, smalkāk, intīmāk. Latvijā šī skaņdarba versija, cik zināms, nav skanējusi. Sadarbību ar abiem izcilajiem dziedātājiem – Ingu Kalnu un Egilu Siliņu –, kā arī abiem Londonā dzīvojošajiem latviešu pianistiem – Diānu Ketleri un Reini Zariņu – izvēlējos tāpēc, ka tie visi ir izcili 19. gadsimta mūzikas interpreti, ārkārtīgi zinoši un smalkjūtīgi mākslinieki, kas labi saprot viens otru.»

26.02. plkst. 17.00
Shanna Waterstown&Latvian Blues Band koncerts
Šī būs vēl viena skatītāju satikšanās ar atraktīvajiem Latvian Blues Band māksliniekiem. Šoreiz koncertā piedalīsies arī apburošā amerikāniete Šanna Vaterstauna (Shanna Waterstown), papildinot blūza melodijas ar sievišķīgu šarmu. Floridā dzimusī dziedātāja savu karjeru sākusi, iesaistoties gospeļu korī, mūziku Šanna Vaterstauna komponē kopš 12 gadu vecuma. Šannas siltā un seksīgā balss tembra dēļ viņa tiek saukta par Francijas jauno blūza balsi. Savukārt Latvian Blues Band (LBB) kļuvusi par vienu no starptautiski pazīstamākajām latviešu grupām. Grupas mājvieta kopš 2000. gada ir Bites Blūza klubs, vienīgais blūza klubs Baltijā, kurā LBB uzstājusies ar daudziem blūzmeņiem, piemēram, John Primer, Carlos Johnson, Bob Margolin, Carey Bell, Sugar Ray Norcia u.c.


2011. gadā grupa piedalījās vienā no Šveices lielākajiem festivāliem, uzstājoties kopā ar leģendāro grupu Status Quo.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: