Ventspilī, 2011. gada nogalē notika divas lielas un krāšņas uguņošanas, sagādājot ventspilniekiem un pilsētas viesiem skaistus mirkļus un labas emocijas.

Viena no uguņošanām notika 2011. gada pirmajos Ziemassvētkos, 25. decembrī, atklājot jauno rekonstruētā Ventas tilta dekoratīvo apgaismojumu, kurš tika uzstādīts pagājušā gada nogalē. Šī uguņošanas notika pie Ventas tilta, šaujot no 6 dažādām pozīcijām – gan no peldošiem plostiem uz ūdens, gan tilta krastā, tādējādi padarot to ļoti plašu. Sākotnēji aptuveni 4 minūšu garumā tika demonstrēts gaismas šovs, kura laikā pasākuma apmeklētājiem tika parādītas tilta jaunā izgaismojuma iespējas, to ieslēdzot pa daļām dažādos tilta posmos, bet kulminācijā visu kopā. Līdz ar tilta pacelšanu sākās arī intensīva un aptuveni 4 minūtes gara uguņošana. Šīs uguņošanas pasūtītājs bija Ventspils brīvostas pārvalde.
 
Pavadot 2011. gadu un sagaidot Jauno 2012. gadu, Ventspils pašvaldība bija parūpējusies par vēl vienu uguņošanu pie Lielā laukuma, kur tradicionāli notika kopīgs Jaunā gada sagaidīšanas pasākums. Jaunā gada sagaidīšanas salūts Ventspilī tradicionāli sākās 00.33.44, kas ir Ventspils laiks pēc laika joslas. Kopējais uguņošanas ilgums bija 10 minūtes, un ventspilnieki var lepoties ar to, ka tā bija Latvijas mērogā lielākā, intensīvākā un garākā uguņošana. Atšķirībā no tilta izgaismojuma atklāšanas pasākuma pie Lielā laukuma gan nav tik plašas iespējas izvietot pirotehniku, jo to neatļauj vieta, taču arī tur uguņošana tika veikta no 5 pozīcijām, tādējādi radot lielāku plašuma iespaidu un kombinācijas iespējas. Uguņošana sastāvēja no 3 daļām, mainot tās tempus un dinamiku, lai nekļūtu skatītājiem vienmuļa un radītu dažādus pārsteiguma efektus gan ar jauniem izstrādājumiem, gan vairākām kulminācijām pieskaņotās mūzikas ritmā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: