Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp. Prot rāties un mīlēties

Ģimene ir viena no cilvēka pamatvērtībām, visa pirmsākums, tajā cilvēks iemācās darbu, attieksmi pret dzīvi un pasauli. Tāpēc Ventas Balss, sākoties jaunajam abonēšanas gadam, uzsāka rakstu sēriju par spēcīgām vietējām dzimtām. Tāda noteikti ir arī Kažoku dzimta, kurai nupat bija lieli svētki – viņu omammiņa Dzidra un opapiņš Arvīns gadumijā nosvinēja zelta kāzas.

Šorttrekisti pulcēsies Ventspilī

Jau otro gadu pēc kārtas Olimpiskā centra Ventspils Ledus hallē notiks šorttreka sacensības Danubia Series. Tās ir vienas no lielākajām Eiropā, un šogad tajās piedalīsies vairāk nekā 160 dalībnieku no dažādām valstīm.

2.lpp. Viedoklis: “DNS kods”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena

«Te, pie Baltijas jūras mītošie, izsenis veidojušas stipras dzimtas, kurās bērni pārmanto to, ko vecāki un vecvecāki mūžā sagādājuši - gan taustāmas lietas, gan neredzamas saites, kas mūs vieno ar priekštečiem. Katrs no tiem atstājis mūsos kādu iezīmi. Mūsu DNS iekodēts ne tikai izskats, bet arī rakstura iezīmes, mentalitāte, pat noslieces uz noteiktām kaitēm. »

3.lpp.

Bau-How draud bankrots

Maksātnespējīgā uzņēmuma Bau-How administratore pesimistiski vērtē māju būvniecības moduļu ražotnes nākotni. Savukārt uzņēmuma vadība vēl joprojām cer to reanimēt.

Kārtējie apvērsumi Ventbunkers vadībā

Gadumijā uz dažām dienām Venbunkers vadību izdevās atgūt Olafam Berķim un viņa cilvēkiem, bet nu pie kompānijas grožiem atgriezies Rūdolfs Meroni un Co.

Sociālais drošības spilvens saplok

Tā saucamais sociālais drošības spilvens zaudējis savu apjomu. No pacientu iemaksām valsts šogad atbrīvos tikai pašus trūcīgākos. Taču maznodrošinātajiem ventspilniekiem ir paveicies ar pašvaldības atbalstu.

 

4. lpp. Kažoku dzimtas stāsts

5. lpp. Darbs un nauda. Iezīmējas konkurents zivju kombinātam

Šogad Ventspilī varētu parādīties vēl viens liels zivju pārstrādes uzņēmums, kas sola līdz pat 500 jaunu darba vietu. Tiesa, jaunā ražotne radīs arī papildus kaitējumu apkārtējai videi, jo grasās nodarboties arī ar zivju kūpināšanu.

Svētku tirdzniecība noritēja rosīgi

Ziemassvētki un Jaungads, kaut arī tie pagājušajā gadā sakrita ar parastajām brīvdienām, nesuši veikaliem diezgan labu peļņu. Tirgotāji saka, ka pagājušā gada beigās pircēji pirms svētkiem bijuši aktīvāki nekā pirms gada.

6. lpp. Sports. Bakičs – prom, Diane – klāt

BK Ventspils notikusi pirmā sastāva tīrīšana šajā sezonā – pārtrauktas līgumsaistības ar melnkalnieti Bojanu Bakiču. Tiesa, viņam uzreiz atrasts aizvietotājs – amerikānis ar Kotdivuāras pasi Mamadi Diane.

7. lpp. Brīvbrīdim

Iz pagājības...

1927.gadā Ventas Balss rakstīja, ka, «neskatoties uz aizliegumu, gada maiņa notika kā parasts ar šaudīšanu un raķešu laišanu. Nav domājams, ka šo paražu, kura visā pasaulē stipri iesakņojusies, jebkad pie mums galīgi izskaudīs.»

Receptē...

...ķirbju un biezpiena sacepums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: