Mazajai Annai Šešenei ir tikai 7 mēneši. Mierīgā un pacietīgā meitenīte jau pārcieta vairākas operācijas. Viena notām ir bijusi Latvijā pirmā veiksmīgā barības vada saaudzēšanas operācija. Pēc operācijas Anna kritiskā stāvoklī izturēja 20 dienas reanimācijas nodaļā, taču viņai vēl ir jāiztur divi smagi mēneši.

Meitenītei ir steidzami vajadzīga speciālā pārtika Infatrini. Mazulīte Anna piedzima ar smagu slimību – barības vada atrēziju (BVA). Dzemdības notika ar ķeizargrieziena operāciju. Maziņa un trausla, meitenīte svēra tikai 2,21 kg.

 

Jau otrajā dzīves dienā bērniņam tika izvadīta gastrostoma un degunā tika ievadīta caurulīte augšējās barības vada daļas saglabāšanai. Turpmāko piecu mēnešu laikā vecākiem bija jāievēro stingrs mājas režīms, jo bērniņu baroja tikai pa caurulīti, kas tika ievietota tieši kuņģī. Pirmo reizi Latvijā šāda operācija bija veiksmīga.

 

2011. gada 7. novembrī mazulītei tika veikta operācija. Tā bija Latvijā pirmā veiksmīgā barības vada saaudzēšanas operācija. Pēc operācijas Anna kritiskā stāvoklī 20 dienas atradās reanimācijas nodaļā un bija pieslēgta mākslīgās elpināšanas aparātam. Novembra beigās Annu pārcēla uz parasto palātu.

 

Tikai tagad viņas organisms sāk sadzīt pēc operācijas un Annu pamazām sāk barot caur muti. Bet pēc tik sarežģītas operācijas un tās smagajām sekām Anna var ēst pavisam nedaudz, lai nepārslogotu kuņģi. Tādēļ ir nepieciešama specializētā medicīniskā pārtika Infatrini 100mg, kas ir maisījums ar ļoti augstu enerģētisko vērtību.

 

Viena šāda pārtikas maisījuma iepakojuma cena ir 1,21 Ls. Dienā Anniņai ir vajadzīgi 5 šādi iepakojumi un šo pārtiku viņai būs jālieto divus mēnešus.

 

Īsi pirms Ziemassvētkiem Anniņa ar mammu tika izrakstīta no slimnīcas un nodrošināta ar šo pārtiku vienai dienai. Annas vecāki jau ir iepirkuši pārtiku vēl vienai nedēļai. Līdz Jaungadam Anniņa saņems pārtiku regulāri, taču viņas vecākiem ir steidzami vajadzīga palīdzība, jo Irina nestrādā. Viņa kopj bērniņu, jo mazulītei ir piešķirta invaliditāte un viņai ir vajadzīga pastāvīga uzmanība un kopšana. Tētis ir celtnieks, bet šobrīd darba ir ļoti maz un naudas nepietiek.

 

Anna ir skaista, jauka meitenīte. Viņai patīk klausīties mūziku un pasakas. Tik smagā dzīves periodā viņa ir izrādījusi stipru raksturu un izturību, braši cīnoties par savu dzīvību.

 

Šobrīd viņai ir ļoti steidzami vajadzīga mūsu palīdzība. Lai Anniņa varētu dzīvot, viņai ir vajadzīgi 300 - 310 šīs īpašās pārtikas iepakojumi, kas izmaksās 375 Ls.

 

Lūdzam Jūs piedalīties brīnuma radīšanā šajā svētku nedēļā un palīdzēt Anniņai izdzīvot. Piezvanot pa tālruni 9 000 678 2, Jūs ziedosiet 0,88 Ls Anniņai (maksa par zvanu 1,00 Ls).

 

Lai palīdzētu iegādāties Annai ikdienu tik ļoti vajadzīgoInfatrini pārtiku, Jūs varat ziedot līdzekļus uz zemāk norādītiem kontiem, maksājuma mērķī ierakstot „Veselības fonds: Annai Šešenei”.

Nosaukums: Biedrība "Sociāli nozīmīgu projektu centrs "Varonis""
Reg. Nr: 40008142130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050
-SWEDBANKA- Swift : HABALV22
LV56 HABA 0551 0256 3242 3
-SEB BANKA- Swift : UNLALV2X
LV90 UNLA 0050 0171 8258 7
-NORDEA- Swift : NDEALV2x
LV50 NDEA 0000 0832 0470 0
-DNB NORD- Swift : RIKOLV2X

LV79 RIKO 0002 0132 1147 0

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: