4. janvārī Galvenajā bibliotēkā ar ventspilniekiem tiksies Maiju laika kalendāra autori dienu glabātāji Ivo Puriņš un Lauris Daņilovs.

Tuvojoties 2012. gadam, daudzi uzdod jautājumu, vai tiešām būs pasaules gals, kas notiks nākamā gada decembrī. To, kā viss piepildīsies, uzzināsim pēc 12 mēnešiem, bet pagaidām mums ir iespēja katru savas dzīves mirkli un dienu izmantot piesātināti. Maiju laika kalendārs palīdzēs saprast, ko nozīmē piesātināti. Dienu glabātāji sniedz savu skaidrojumu par laiku. Puriņš saka: «Nekas nav vienkāršāks par laiku. Tas plūst. Mēs tajā dzīvojam, kā zivis straumē  un veidojam savu subjektīvo realitāti. Veidojam to pēc ritmikas un principiem, kas ielikti laika dabā.»

Maiju 260 dienu kalendārs jeb Colkins ir unikāla laika plānošanas sistēma. Tā palīdz ne tikai pareizi izprast jebkuras dienas notikumu nozīmi, bet arī saskaņoties ar laika upes tecējumu. Viss, kas dzimst, attīstās, darbojās un mirst mūsu realitātē, notiek laikā. Tas veido visu, ko vien varam apjaust.

Maiju laika plānotājā ir gan mums ierastā laika dalīšanas un skaitīšanas sistēma (12 mēneši), gan Colkina laika vilnis (13 mēneši un 20 gadu cikls), kas skaidro, kādēļ  katrai dienai ir savs enerģētiskais fons, kurš nosaka tās virzību un aktuālās tēmas.

Tiem, kas ar maiju zināšanām sastopas pirmo reizi, tās var šķist gan mistikas, gan neprātīgas, pat absurdas, bet – visam savs laiks. Ja nepatīk vai vēl nesaproti, nelieto, bet Saule mūs silda un dod enerģiju neatkarīgi no mūsu ticības, un seno maiju glabātās zināšanas atklāj Saules diktētās dzīves spēles noteikumus jeb laika ciklu likumsakarības, saka Puriņš.

«Maiju saules kalendārā kā pamatvienība ir divi paralēli laika skaitīšanas cikli. Tie ir viens otrā un mijiedarbojas kā divi zobrati, kuri dienā pavirzās par vienu iedaļu. Viens no cikliem ir 13 laika atslēgas. Otrs sastāv no 20 tonāliem. Trešais no cikliem ir 360 dienu saules gads. Līdz ar to veidojas 20 reiz 13 dienu cikls, kas kopā veido 260 dienas jeb vienu Saules enerģētisko maiju kalendāro gadu.»

Ja Puriņa teiktais tagad lasot šķiet nesaprotams, aizejiet trešdien plkst. 17.30 u bibliotēku un uzdodiet Ivo āķīgus jautājumus – viņam tie patiks!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: