Saņemot Sociālā dienesta izziņu, vistrūcīgākajām personas iespējams saņemt īpašas pārtikas pakas, turklāt kopš vasaras paplašināts to personu loku, kuras ir tiesīgas saņemt pārtikas produktu komplektus.

Pārtikas produktu komplektus atbilstoši programmai joprojām ir tiesības saņemt ģimenēm vai atsevišķi dzīvojošām personām, kuras ir atzītas par trūcīgām, uzrādot Sociālā dienesta izsniegtu izziņu par trūcīgas ģimenes (personas) statusa piešķiršanu.

Pārtikas produktu komplektā ietilpst: putraimi - 1 kg; auzu pārslas – 0,5 kg; kviešu milti – 1 kg; vājpiena pulveris - 0,1 kg un piens ar tauku saturu 2% - 1 litrs.

Kopš 2011.gada 18.jūnija pārtikas produktu komplektus ir tiesīgas saņemt arī:

1) ģimenes vai atsevišķi dzīvojošās personas, kas atzītas par maznodrošinātām, uzrādot Sociālā dienesta izziņu par maznodrošinātās ģimenes (personas) statusa piešķiršanu;

2) ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas, kuru ienākumi uz katru ģimenes locekli pēdējo triju mēnešu laikā pēc nodokļu samaksas nepārsniedz 150 latu mēnesī, uzrādot normatīvajos aktos par veselības aprūpes organizēšanu un finansēšanu paredzēto Sociālā dienesta izsniegto izziņu;

3) ārkārtas situācijā nonākušas ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas.

Iepriekš minētajām iedzīvotāju kategorijām pārtikas komplekta saturs ir nedaudz atšķirīgs un tajā ietilpst: miežu putraimi – 1 kg, kviešu milti – 1 kg, četrgraudu pārslas - 1 kg un auzu pārslas – 0,5 kg.

Saņemt pārtikas produktu komplekta paku var viens no ģimenes locekļiem vai atsevišķi dzīvojoša persona, uzrādot Ventspils pilsētas domes Sociālā dienesta izsniegtu atbilstošu izziņu.

Pārtikas produktu paku var saņemt reizi mēnesī.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: