Trešdien Ventspils poliklīnikas jaunajai ēkai Raiņa ielā 6/8 atzīmēja spāru svētkus.

Apskati fotogrāfijas!

„1990.-to gadu beigās izstrādātā Veselības ministrijas politika, ka medicīnas mugurkauls būs ģimenes ārsti un poliklīnikas vairs nevajadzēs, nav attaisnojusies. Mēs šai politikai nepiekritām jau tolaik. Atteicāmies no uzbūvētajām pārāk lielajām telpām ēkā, kurā tagad ir Ventspils Augstskola, un iekārtojām poliklīniku pagaidu telpās Saules ielā. Pagājuši 13 gadi, kopš pieņēmām šādu lēmumu, un dzīve ir pierādījusi, ka poliklīnika ventspilniekiem ir vajadzīga,” jaunās poliklīnikas ēkas spāru svētkos sacīja Ventspils pilsētas Domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Lembergs arī informēja, ka, rodot iespēju piesaistīt ES fondu līdzekļus, 2008.gadā pašvaldība pieņēmusi lēmumu būvēt poliklīnikai jaunu ēku, kurā ventspilnieki varēs ērti saņemt poliklīnikas sniegtos pakalpojumus.

Tradicionāli spāru svētki tiek svinēti, lai atzīmētu svarīgu brīdi celtniecības procesā – jumta esošās konstrukcijas pabeigšanu. Celtnieki uzskata, ka ar šo brīdi simboliski tiek pabeigti apjomīgākie būvniecības darbi, pēc kuriemēka iegūst tās kopskata veidolu.Ievērojot tradīcijas, pateicībā par līdz šim paveikto ēkas saimnieki bija sarūpējuši cienastu turpat 40 būvobjektā nodarbinātajiem celtniekiem.

Projekta ietvaros, atklāta konkursa rezultātā, par būvdarbu uzvarētāju atzītās pilnsabiedrības „Piegādātāju apvienība RBSSKALS, RBSSKALS Būvvadība, RBSSKALS Būvsabiedrība un Ostas celtnieks” celtniekiem.

Jaunā ambulatorās veselības aprūpes centra būvniecība notiekEiropas Reģionālās attīstības fonda projekta „Ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu attīstība Kurzemes reģionā – Ventspilī”ietvaros. Ir paredzēts izbūvēt jaunu trīs stāvu ēku 2059m2 platībā,nodrošinot infrastruktūru tādiem ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumiem, kā mamogrāfijas skrīnings un diagnostika, rentgena izmeklējumi, fototerapija, ārstnieciskās vingrošanas zāle, kā arī 6 ģimenes ārstu kabineti, līdzšinējo 2 vietā.

Ēkā būs piemērotas apmeklētāju uzgaidāmās telpas ar atbilstošu ventilāciju. Poliklīnikas ēkā atradīsies arī diennakts aptieka. Apmeklējot poliklīniku apmeklētājiem būs iespējams ērti novietot savas automašīnas labiekārtotajā pagalma stāvlaukumā, kur paredzētas vietas 60 automašīnām.

Būvprojekta risinājumi paredz ambulatorās veselības aprūpes centra būvniecību atbilstoši zema energopatēriņa ēku būvniecības principiem, plānotais vidējais gada siltumenerģijas patēriņš nepārsniegs 25kwh/m2, līdz ar to tiks ietaupīti līdzekļi apkurei.

Projekta kopējās izmaksas paredzētas 2,2 miljonu LVL apmērā, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 1,8 miljoni LVL (82% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām) un valsts budžeta dotācija 50 tūkstoši LVL apmērā, kā arī Ventspils pilsētas pašvaldībai jānodrošina līdzfinansējums projekta ieviešanai 353 tūkstoši LVL apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: