Plānots, ka jau nākamā gada rudenī Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Intensīvās terapijas nodaļa iegūs jaunas un mūsdienu prasībām atbilstošas telpas.

Šobrīd noslēguma stadijā ir nodaļas rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrāde un jau nākamā gada sākumā plānots izsludināt iepirkumu konkursu par  rekonstrukcijas darbu veikšanu. Projekts paredz vērienīgu pārbūvi, uz Inženieru ielas pusi piebūvējot papildus telpas pirmā stāva apjomā.

„Mūsdienās reanimācijā ir iesaistītas daudz medicīnas tehnoloģijas un dažādas iekārtas, tādēļ ir nepieciešamas daudz plašākas telpas,” paplašināšanās nepieciešamību skaidro Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Siliniece.

Mainīsies arī koncepcija – ja šobrīd ir vairākas palātas, tad pēc rekonstrukcijas būs viena plaša intensīvās terapijas zāle ar sešām gultas vietām, kur visi pacienti ar mūsdienīgu monitorēšanas sistēmu tiks novēroti vienuviet. Atsevišķi būs arī reanimācijas zāle, kur pacientiem tiks veikti reanimācijas pasākumi. Tā kā personālam ir nemitīgi jābūt pacientu tuvumā, ir izplānots gan pārredzams māsu postenis, gan ārstu istaba.

Pie uzņemšanas nodaļas paredzēts izvietot arī pacientu novērošanas palātu ar trim gultas vietām.Uzņemšanas nodaļā bieži nonāk arī tādi pacienti, kuriem nav nepieciešama diennakts uzraudzība. Piemēram, slimnīcā ar veselības saasinājumu nonāk hroniski pacienti, kuriem slimnīcā palīdzības saņemšanai nepieciešams atrasties vien četras līdz sešas stundas, un pēc tam viņi var doties mājās. Ja konstatēs, ka pacientam ir nepieciešama ilgstošāka uzturēšanās slimnīcā, viņu pārvedīs uz nodaļu.

Projekta īstenošanas rezultātā ieguvēja būs arī Bērnu nodaļa, kas šobrīd ar pārējo slimnīcas daļu ir savienota caur reanimācijas nodaļu. Lai mazo pacientu no Bērnu nodaļas aizvestu, piemēram, uz datortomogrāfijas izmeklējumu, ir jāiet vai nu pa ārpusi, vai caur reanimācijas nodaļu, kas nav pareizi. Projekta ietvaros tiks izveidots koridors, kas savienos Bērnu nodaļu ar pārējo slimnīcu, tostarp uzņemšanas nodaļu un jauno korpusu.

Līdz ar šīs nodaļas rekonstrukciju sāksies Ventspils slimnīcas atjaunošanas otrais aplis, jo pirms 15 gadiem uzsākot nodaļu rekonstrukciju, kā pirmā tika atjaunota tieši Intensīvās terapijas nodaļa. Nodaļas rekonstrukcijas īstenošana daļēji tiks segta no Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma, jo iepriekšējos plānotos rekonstrukcijas darbus izdevies veikt par mazākām izmaksām, ieekonomējot līdzekļus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: