Kurzemes tūrisma sezonas noslēguma pasākumā Talsos paziņoja Kurzemes tūrisma uzņēmēju balvas "Lielais Jēkabs 2011" ieguvējus astoņās nominācijās.

Par labāko kempingu Kurzemē šogad atzīts atpūtas komplekss "Dzintarkrasts", kas atrodas Rojas novadā.

Labākās Kurzemes tūrisma mājas gods šogad ticis interneta vietnei "www.sofijaslaivas.lv", kur lasāma informācija par laivošanas iespējām Kurzemes upēs un ezeros.

Nominācijā "Dižā dabas taka Kurzemē 2011" par labākajām atzītas atpūtas kompleksa "Valguma pasaule" dabas takas Engures novadā, Ķemeru nacionālā parka teritorijā pie Valguma ezera.

Nominācijā "Ražots Kurzemē 2011" balvu saņēmis amatu meistars Igurds Baņķis no Talsu novada, kurš izgatavo dažādus priekšmetus no koka, kā arī izveidojis privātu meistardarbnīcu "Zeļļi", kurā jauniešus apmāca galdniecībā un kokgriešanā.

Nominācijā "Dižā kolekcija Kurzemē 2011" balvu ieguvis Karostas cietuma muzejs Liepājā.

Nominācijā "Dižais ceļmalas krodziņš Kurzemē 2011" uzvarējis krodziņš - kafejnīca "Otra puse" Rojas novadā.

Par dižāko Kurzemes pasākumu šogad atzīti Sabiles vīna svētki, kas notiek Talsu novadā.

Balvu par ieguldījumu tūrisma attīstībā Kurzemē šogad saņēmusi Talsu Tūrisma informācijas centra vadītāja un Kurzemes Tūrisma asociācijas valdes locekle Inese Roze, kura ir viena no pirmajām dabas gidēm Latvijā un vairāku gadu garumā popularizējusi dabas tūrismu un izglītojusi topošos gidus.

Kurzemes Tūrisma asociācija šogad labākajiem uzņēmējiem pasniedza mākslinieces Ineses Krones izgatavoto stikla statueti, kas veidota kā kuģa bura, un tajā attēlots hercoga Jēkaba attēls.

Kopumā katrā nominācijā balvai šogad tika izvirzīti 12 pārstāvji no visas Kurzemes, kuru vērtēšanu veica profesionālas komisijas. Par labākajiem Kurzemes pasākumiem varēja balsot jebkurš interesents, aizpildot anketu interneta mājaslapā "www.kurzeme.lv".

Jau astoto gadu Kurzemes Tūrisma asociācija labākajiem Kurzemes tūrisma uzņēmējiem pasniedz tūrisma apbalvojumu "Lielais Jēkabs".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: