Šovakar savā laukumā trešo maču FIBA Izaicinājuma kausā aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, kas uzņems Krievijas klubu  Nizhny Novgorod - komandu, kas par savu mērķi pasludinājusi uzvaru šajā kausā.

Ceļu uz kausu Ņižņijnovgorodas komanda gan sāka pagalam neveiksmīgi – Ungārijā izgāza mača ar Atomeromuizgāza otro ceturtdaļu (9:22) un piedzīvoja zaudējumu 72:83. Nākamajā kārtā gan tika apspēlēti Ukrainas Khimikspēlētāji, kas komandai ļāva saglabāt labas izredzes uz iekļūšanu nākamajā kārtā. Gluži tādas pašas tās ir mūsējiem – pēc neveiksmes Južnijā nāca uzvar savā laukumā pret ukraiņiem, un tagad visām D grupas komandām ir pa vienai uzvarai.

Nizhny Novgorod spēlē arī nacionālajā čempionātā un VTBlīgā, taču nevienā no turnīriem ar spožām sekmēm palielīties nevar. Piemēram, Krievijas čempionātā piecos mačos izcīnīta tikai viena uzvara, bet VTB līgā uzvarēti divi no pieciem mačiem. Komandas galvenais treneris Zorans Lukičs apgalvo, ka pie nestabilā snieguma vainojams saspringtais spēļu grafiks: "Psiholoģiskajā ziņā pretiniekiem būs acīmredzams pārsvars, jo mani spēlētāji uz saspringtā spēļu grafika fona pēdējā laikā izskatās iekšējie iztukšoti."

Lukičs ir labi informēts par Jāņa Strēlnieka pārcelšanos uz Krieviju, taču nedomā, ka tas viņa komandas uzdevumu padarīs vieglāku: "Nedomāju, ka Strēlnieka aiziešanas dēļ mums spēlē klāsies ievērojami vieglāk. Viņa pāriešana uz "Spartak" drīzāk liecina par to, ka Ventspils labi prot strādāt ar talantīgajiem jaunajiem spēlētājiem. Komandā ir vēl pāris latviešu spēlētāji, kuriem der pievērst uzmanību, turklāt Gundara Vētras padotie šobrīd atrodas uz viļņa, jo vienība tikko uzvarēja savus principiālākos pretiniekusVEF."

FIBA Izaicinājuma kausā labākais punktu guvējs Ņižņijnovgorodas komandā ir Ventspilī labi zināmais polis Mihals Ingerskis (13,5), no kura pavisam maz atpaliek pašmāju uzbrucējs Semjons Antonovs (12,5). Vēl ar divciparu skaitli gūto punktu ailītē izcēlušies trīs leģionāri – serbi Ivans Panutičs (11), Nemanja Protičs (10,5) un bosniešu amerikānis Ernests Brēmers (10,5). Brēmes ir komandas labākais piespēlētājs (5), bet Antonovs – cīnītājs pie groziem (7).

Jāatgādina, ka ventspilniekiem kādu laiku nevarēs palīdzēt spēka uzbrucējs Sems Vilards, kurš mačā ar VEF iedzīvojās kājas savainojumā. Savukārt pirmo reizi komandas kapteiņa pienākumus nāksies pildīts Artūram Strēlniekam, kurš līdz šim bija kapteiņa asistents.

Mača sākums tradicionālais – 19.00.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: