AS „Sadales tīkls” informē, ka sestdien, no plkst. 02 līdz 07 vairākas reizes īslaicīgi tiks pārtraukta elektroenerģijas piegāde uzņēmuma klientiem Ventspils pilsētā un novadā.

Īslaicīgi pārtraukumi (5-10 sekundes) saistīti ar plānoto 110kV līniju un transformatoru automātiskās rezerves ieslēgšanās (ARI) pārbaudi, kas nepieciešama iekārtu profilaktiskai pārbaudei.

Elektroenerģijas pārtraukumi būs vērojami Ventspils pilsētā un Ventspils novada: Tārgales, Piltenes, Užavas, Jūrkalnes, Vārves, Popes un Zlēku pagastos. Pārbaudi uzņēmums veiks sestdien agri no rīta – laikā, kad mazāk tiek traucēti ražošanas procesi un iedzīvotāji vēl nav sākuši savas dienas gaitas, tādējādi maksimāli samazinot iespēju sagādāt neērtības saviem klientiem.

Iekārtu profilaktiskā pārbaude nepieciešama, lai nākotnē apakšstacijā efektīvāk varētu nodrošināt automātiskās rezerves darbību, kad rodas pēkšņi un neparedzami tehnoloģiskie traucējumi. Automātika nodrošina to, ka konkrētā rajona klientu elektroapgāde elektroenerģijas piegādes pēkšņa traucējuma gadījumā tiek automātiski pārslēgta un nodrošināta no cita darba kārtībā esoša 110 kV transformatora.

Vienlaikus uzņēmums brīdina – elektroenerģijas piegādes pārtraukums var izraisīt arī īslaicīgu elektroierīču atslēgšanos (sadzīves tehnika, datori), taču elektroierīču bojājumi šādu pārbaužu rezultātā parasti netiek novēroti.

AS „Sadales tīkls” atvainojas iedzīvotājiem par sagādātajām neērtībām un cer uz izprotošu attieksmi elektroapgādes traucējumu gadījumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: