Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Osta slēpta bīstama noplūde

Oktobra pēdējā dienā ostā, pēc redakcijas rīcībā esošās informācijas, noplūda akrila skābes nitrils (ASN), kas ir spēcīga inde. Attiecīgās kontrolējošās iestādes uzzināja par noplūdi tikai pēc desmit stundām, bet ugunsdzēsēji vispār nebija informēti par ārkārtas gadījumu.

Kiprā nogalinātā bija ventspilniece

Kļuvis zināms, ka pagājušajā nedēļā Kiprā nogalinātā sieviete ir ventspilniece Irina Vozņuka. Viņa savulaik strādājusi par medmāsu vairākos pilsētas bērnudārzos.

2.lpp. Viedoklis: «Bēdās ar pietāti un smalkumu», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Ilona Kursīte

«...biznesa cilvēkiem, kas sniedz apbedīšanas pakalpojumus, vajadzētu izsvērt un izvērtēt, vai viņu neatlaidība tiek iztulkota kā vēlme palīdzēt vai kā pelnīšana uz citu nelaimes rēķina.»

3.lpp.

Anniņas lietu skatīs no nulles

Krimināllietu, kurā saistībā ar divgadīgās Annas Magnovskas nāvi apsūdzēti divi tagadējās Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas mediķi, Augstākā tiesa nosūtījusi jaunai izskatīšanai. Tiesvedība ilgst jau vairāk nekā četrus gadus.

Studenti labprāt ziedo asinis

Lai varētu Valsts asinsdonoru centram nodot asinis, Ventspils Augstskolā bija jāstāv rindā.

4.lpp.

Jostas būs jāsavelk cieši

Lai arī valdība deva cerību, ka pēdējā konsolidācija nebūs lielāka par 100 miljoniem, pēc sarunām ar aizdevējiem optimisms izplēnējis. Iespējams, nāksies rast pat 180 miljonu ietaupījumu. Tomēr šis nav vienīgais pārsteigums – atklājies, ka Zatlers šā brīža valdību uzskata par fašistisku un martā plāno tās krišanu.

Bērni atkal grauž ābolus

Kopš novembra sākuma gandrīz visu pilsētas un novada skolu audzēkņi saņem bezmaksas augļu un dārzeņu porcijas. Atsākusies atbalsta programma Skolas auglis.

5.lpp. Vide

Gulbji turpina ceļu uz dienvidiem

Vakar pļavā Piltenes ceļa malā ganījās aptuveni pusotrs simts gulbju.

No tālienes lielie putni atgādināja sniega kupenas.

Savvaļas dzīvnieks pilsētā. Ko darīt?

Meža dzīvnieki integrējas pilsētā. Kā rīkoties, ja šķiet, ka kāds no tiem apdraud veselību un drošību? Atbilžu nav.

Zemei pietuvojies asteroīds

Saldi guļot, noteikti nepamanījāt, ka pagājušajā naktī Zemei garām pavisam nelielā, tikai nieka 325 000 kilometru attālumā garām aizlidoja asteroīds 2005 YU55 aptuveni 400 metru diametrā.

6.lpp. Sports

Rudens kausa otrā posma sacensības

Jātnieku sporta kluba Demora sportisti ar dažādām sekmēm startējuši Latvijas Jātnieku federācijas rīkoto rudens sacensību konkūrā un jāšanā ar ponijiem otrajā posmā.

Volejbolisti ar vienu kāju finālā

VK Ventspils šajā sezonā turpina spēlēt bez zaudējumiem. No iekļūšanas Talsu kausa volejbola turnīra finālā mūsējos šķir tikai vienas uzvaras tiesa.

7.lpp. Intervija: Šoferis, kas stūrēja lokomotīves. Arī mazbānīti

Ar pensionēto lokomotīves vadītāju KĀRLI KRĀNIŅU tikšanos sarunāt ir viegli. Viņš dzīvo Lokomotīves ielā. Vārdu spēli, iesaistot tajā nodarbošanos, var turpināt ar uzvārdu, jo, vēl nesen, vadot Piejūras brīvdabas muzejā mazbānīti, Kārlis palaikam atgrieza krānu. Šovasar vilcējmašīnas vadītājs metis mieru aktīvajam darbam un sācis domāt par dzīvokļu remontu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: