Ventspils mērs Aivars Lembergs, komentējot tiesas lēmumu noraidīt uzņēmēja Leonarda Čamaņa prasību par neslavas celšanu,atzina, ka uzvara četrās tiesās pēc kārtas viņu pietuvina Ginesa rekordistu sarakstam.

«Kārtējā pret mani vērstajā krimināllietā tiesa pasludina attaisnojošu spriedumu. Ventspils tiesa pilnībā mani attaisnoja un noraidīja L. Čamaņa pieprasīto materiālo kompensāciju 100 tūkstošu latu apmērā krimināllietā privātās apsūdzības kārtībā, kurā uzņēmējs, 10.Saeimas deputāta kandidāts no partiju apvienības "Saskaņas centrs" Leonards Čamanis vēršas pret mani par neslavas celšanu.

 

Tādējādi esmu nepatiesi apsūdzēts jau četrās krimināllietās un ar šīm uzvarām esmu uzstādījis Ginesa cienīgu rekordu.

 

Apsūdzība pret mani tika iesniegta pirms gada – īsi pirms 10.Saeimas vēlēšanām par pausto 2010.gada 14.jūlija intervijā laikrakstam “Ventas Balss” “Cilvēki saprot, ka tā ilgāk dzīvot nevar”, kur man tika uzdots jautājums, – cik lielā mērā pie pašreizējās situācijas Latvijā ir vainojama cilvēku muļķība, paviršība un alkatība, – uz ko ir sniegta šāda atbilde, kas tika apstrīdēta:

 

„(..) Kas attiecas uz privatizāciju, tad ne tik svarīgi ir, kas noprivatizēja, bet – vai tas strādā: piemērs ir Ventspils koks. Ja tas šodien strādātu un tur būtu 800 darba vietas, tad kurš pārmestu Čamanim, ka viņš kā direktors to noprivatizēja, izmantojot droši vien arī paša valsts uzņēmuma nopelnīto naudu. Problēma jau ir tā, ka uzņēmums ir miris, līdz ar ko ir mirušas arī 800 darba vietas. Galvenā problēma, kāpēc mēs tik slikti dzīvojam, ir tā, ka lielum lielajam vairumam neatradās saimnieks. Tādēļ viss tika slēgts. Kur šodien ir Radiotehnika, VEF, Alfa vai RAF – viss ir aizgājis postā. (..)”

 

Jāatgādina, ka Privatizācijas aģentūra 2002.gada 17.septembrī piešķīra 131814.80 LVL maksātnespējīgās firmas Ventspils koks darbinieku prasījumu apmierināšanai. http://www.pa.gov.lv/lpa/lpa.php?ID=5&date=20020917&file=20020917/242-2220LV.htm

 

Līdz šim esmu uzvarējis visas pret mani vērstās absurdās un politiski motivētās apsūdzības: Grinberga lietā esmu pilnībā attaisnots visās trijās LR tiesu instancēs; Drošības policijas virsnieks A.Indriksons par it kā spiegošanu manās interesēs ir attaisnots visās trijās LR tiesu instancēs; Kurzemes apgabaltiesa „atmeta” atpakaļ prokuratūrai pret mani celto apsūdzību par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu, atzīstot tās veiktās procesuālās darbības par pretlikumīgām.»

 

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: