Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pēc uguns māju posta mitrums

Dzīvojamo māju Abavas ielā, kur šovasar plosījās uguns liesmas, tagad pārņēmušas cilvēciskas kaislības un pelējums. Iedzīvotāji Ventspils nekustamo īpašumu vadītājam pārmet negodīgu līdzekļu izlietojumu.

Lidmašīnu salipina ar līmlenti

Pēteris, kurš 29. septembrī no komandējuma Londonā atgriezās ar Ryanair reisu no Stanstedas lidostas, kā piemiņu no Anglijas šoreiz atvedis nevis tēju vai sarkanā autobusiņa suvenīru, bet fotogrāfijas, kurās redzams ar līmlenti no ārpuses aizlīmēts lidmašīnas logs, un nedaudz nervu kutinošu pārdzīvojumu.

2.lpp. Viedoklis: «Sekas», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Latvijā problēmu ir liku likām, un viena no tām, ir saistīta ar Latvijas iedzīvotāju neprasmi būt saimniekiem. Saimniekiem savām dzīvoklim, savai mājai, savai zemei, savai sētai, savai valstij, savam darbagaldam. Ar šo vēsturiski radušos nacionālo īpatnību valdības vīriem un likumu radītājiem vajadzēja rēķināties, kad, labu gribēdami, tie piešķīra tiesības uz īpašumu visiem bez izņēmuma.»

3.lpp.

Iedzīvotāji iebilst pret termināļa plāniem

Turpinās 30. septembrī uzsāktā graudu termināļa II kārtas būvniecības publiskā apspriešana. Iedzīvotāji vāc protesta parakstus, darbinieki – parakstus uzņēmuma plānu atbalstam.

Iet bojā zemessargs

Negadījumā Zemessardzes mācībās Ādažu poligonā pagājušajās brīvdienās cietuši vairāki zemessargi, viens no viņiem miris. Ventspils zemessargi izsaka līdzjūtību bojā gājušā kolēģa tuviniekiem.

4.lpp.

Lieto gan šauro, gan plato e

Parādoties jaunajiem maksāšanas līdzekļiem – ventiem – aktualizējies jautājums par šaurā un platā e lietošanu arī vārdā «Ventspils». Daudzi ventspilnieki tradicionāli pieturas pie šaurā patskaņa, un tradīcijas, kā zināms, ir noturīga lieta.

Mācītājs Platinskis no ģitāras nešķiras

Kad Saldus Dieva parādīšanās baznīcas mācītājam Aleksandram Platinskim vaicā par viņa dziedošās ģimenes pirmsākumiem, viņš vispirms vienmēr atceras savu vectēvu – baznīcas koristu. Pēc tam arī savu muzikālo jaunību, kas pavadīta Liepājas mašīnbūves rūpnīcas VIA (vokāli instrumentālais ansamblis) sastāvā.

5.lpp.

Brīvostas ziņas

6.lpp Sports

Cīņa par čempiona titulu turpinās

FK Ventspils mačā ar FC Jūrmala jau priekšlaicīgi – divas spēles pirms Latvijas futbola Virslīgas čempionāta noslēguma – varēja kļūt par šā gada valsts čempionu, tomēr triumfa prieku aizkavēja SK Liepājas Metalurgs, kas arī guva panākumu.

Čempiones sāk ar zaudējumu

Ventspils pilsētas 10. atklātajā čempionātā kērlingā aizvadītas pirmās kārtas spēles, kurās zaudējumu piedzīvojušas pagājušā gada čempiones Pērles, kas ar 1:9 piekāpās IceSharks.

7.lpp. Intervija Jānis Peters: Ideāli augstāki par dzīves prozu

Ar dzejnieku Jāni Peteri Ventas Balss tikās Krievu kultūras dienās Ventspilī. Tāpēc saruna bija ne tikai un pat ne tik daudz par dzeju, cik par latviešu un mazākumtautību attiecībām, bijušā Tautas frontes līdera, pirmā Latvijas vēstnieka Krievijā īstenotajiem un neīstenotajiem ideāliem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: