Tuvojoties skolēnu rudens brīvdienām, Izglītības un zinātnes ministrija aicina jauniešus pieteikties video reklāmas konkursam „Iesaisties“, iesūtot savu video sižetu par brīvprātīgā darba tematiku.

Konkurss tiek rīkots par godu Eiropas Brīvprātīgā darba gadam.

Video reklāmas konkursā „Iesaisties“ tiek aicināti piedalīties visi Latvijas jaunieši vecumā no 15 līdz 21 gadam. Piedalīties konkursā var individuāli vai grupā (no 2 – 6 personām). Jaunieši darbus var veidot par piecām brīvprātīgā darba jomām: sociālā aprūpe un veselības aizsardzība, vides aizsardzība, dzīvnieku aprūpe, sports, kultūra un izklaides pasākumi.

Labāko darbu autori katrā no 5 brīvprātīgā darba jomām saņems balvu – uzņēmuma „Lattelecom“ jaudīgu portatīvo datoru. Savu simpātijas balvu dalībniekiem pasniegs Eiropas Hītu Radio.

Video sižeta veidošana ļauj jauniešiem neierobežojot savu radošo redzējumu, izveidot stāstu par brīvprātīgo darbu. Stāstu var veidot gan kā televīzijā redzamos sižetus, kur jaunieši var iesaistīt savus draugus vai radiniekus, filmējot kā viņi brīvprātīgi līdzdarbojas dienas centros, dzīvnieku patversmēs vai jauniešu interešu centros.

Jaunieši savu video sižetu var veidot arī kā reklāmas rullīti, kas aicina vienaudžus vai kaimiņu vai visus Latvijas iedzīvotājus iesaistīties brīvprātīgajā darbā. Idejas var smelties noklausoties konkursa mājas lapā www.iesaisties.lv izvietotās audio reklāmas, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas mājas lapā EBDG 2011 sadaļā var apskatīties jauniešu gatavotus komiksus un citus informatīvus materiālus par brīvprātīgā darbu www.izm.gov.lv/ebdg2011.

Konkursa mērķis ir ieinteresēt pašus jauniešus apzināt brīvprātīgā darba iespējas savā dzīvesvietā, iesaistīties brīvprātīgā darba veikšanā un popularizēt brīvprātīgo darbu, aicinot savus vienaudžus un līdzcilvēkus pievienoties brīvprātīgā darba kustībai.

Darbus vērtēs speciāli izveidota konkursa komisija, kuras sastāvā ir Izglītības un zinātnes ministrijas, nevalstisko organizāciju, Eiropas Hītu Radio un Lattelecom pārstāvji. Informatīvo atbalstu konkursam sniedz Eiropas Hītu Radio, Uzziņu dienests 1188 un Latvijas televīzijas raidījums „Sems“.

Vairāk informācijas www.iesaisties.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: