Teātra nams „Jūras vārti” ikmēneša kinolektoriju ciklā Kino vārti šodien plkst.18:00 piedāvā noskatīties dokumentālo filmu „Pareizi uzlidot”.

Kino vārtu viesi otrdienas vakarā būs filmas scenārija autore Elvita Ruka un filmas mūzikas autors Raimonds Tiguls.

Portretfilma ir par “neiespējamo misiju” – kā latviešu lauku zēns pārvar mazvērtības kompleksus un kļūst par pasaules līmeņa ekstrēmo sporta veidu pionieri, iznesot pasaulē Latvijas vārdu.

Vai laime ir atkarīga no ambīcijām? Latvietis Ivars Beitāns piedzima Padomju Savienībā, bet bija pārliecināts, ka pārsteigs un iekaros pasauli. Būdams kaskadieris ar filosofa izglītību viņš uzdrīkstējās “pacelties spārnos” un lidot uz vēja pūsmas. Viņš ir pārvarējis un joprojām pārvar dažādas grūtības, lai piepildītu savus sapņus. Bet – cik augstu ir laime?

Tomēr visam pamatā ir vēlme uzlidot vēl un vēl augstāk, izgudrot ko jaunu un nebijušu. Tāpēc Beitāna vadībā tiek gatavoti gaisa akrobātu šovi, tiek piedāvātas arvien jaunas, pārsteidzošas programmas. Te motivācija ir arī patriotisms – pierādīt sevi un nest Latvijas vārdu pasaulē.

Likumsakarīgi, ka tieši Beitāna gaisa akrobātu šovs pārstāvēja Latviju Expo izstādē Šanhajā 2010. gada maijā. Viņi ir kā apliecinājums uzdrīkstēšanās nepieciešamībai, kā simbols cilvēka prāta un fizisko spēju paplašināšanai. Latvijas ekspozīcija Šanhajā fiziski bija „visaugstākā”. Latvieši vārda tiešajā nozīmē lidoja virs citām valstīm. Tas ir īpaši simboliski laikā, kad ekonomiski un cilvēciskā noskaņojuma ziņā esam ļoti zemā punktā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: