Agrs piektdienas rīts. Notiek pulcēšanās pie štāba. Tiek pārbaudīt vai visi ieradušies un vai visiem vis ir līdzi. Parakstam nepieciešamos papīrus un tikmēr jau autobuss ir atbraucis. Sakāpjam autobusā un vēlreiz pārskaitāmies un saņemam turpmākās norādes no instruktora. Varam doties ceļā, šoreiz braucam uz Aizputi.

Apskati foto!

Ceļš paiet jautrā un priecīgā gaisotnē. Tiek atkārtota teorija un praktiskās iemaņas. Pavisam nemanot esam jau galapunktā. Sakārtojam visas nepieciešamās lietas. Tad tiek dots nedaudz brīvais laiks, bet pēc pavisam neilga laika jau jāstājas sacensību atklāšanas parādei.

Kā allaž, tiek teiktas svinīgās uzrunas un vēlēta veiksme sacensībās. Pēc uzrunām seko vimpeļu nolikšana pjedestālos. Tad seko komanda „ brīvi instruktoru vadībā”, dodamies saņemt sacensību grafiku.

Sacensības tika sadalītas 4 etapos.1.etaps bija šaušana un „Erudītu konkurss”, kurā bija jāpierāda savas zināšanas par vēsturi(jāatpazīst vēsturiskas vietas un vēsturiskas personības).

Otrais etaps bija stafete stadionā, kas bija sadalīta vairākos posmos:

1.jānolaižas pa slīpo virvi un jāpārvietojas pa horizontālo virvi pāri upei, bet šo uzdevumu sarežģīja tas, ka virves nebija nospriegotas;

2.mucas vilkšana;

3.rāpšanās pa vertikālu virvi;

4.līšana zem šķēršļa, kuru nevarēja apgāzt, ja apgāza nācās skriet soda apļus;

5.granātas mešana mērķī, ja netrāpa skrien soda apļus;

6.loka šaušana mērķī, nevari trāpīt skrien soda apļus;

7.nosacīta ievainotā nešana, kur komandas kapteinis skrien pa priekšu ar gāzmasku un ķiveri galvā, AK-4 rokās un bruņām mugurā;

8.pārvietošanās pa horizontālu virsmu;

9.slieteņa nojaukšana un uzcelšana bez kļūdām;

10.mucas piepildīšana ar ūdeni;

11.riepas velšana;

12.pāriešana pāri upei;

13.”blašku” piepildīšana ar ūdeni;

14.nojumes uzcelšana no „pončo” un pāriešana pāri upei;

15.pārāpšanās pāri sienai;

16.dienesta pakāpju salikšana pareizā secībā;

17.skrējiens uz FINIŠU.

3.etaps bija brauciens ar laivām pa Tebras upi līdz salai, kur bija jāuzrāpjas stabā un jānomaina karogs, bet atpakaļ ceļā bija jāatšifrē vārds, kurš sagatavots izmantojot Morzas ābeci.

4.etaps bija „KALEIDOSKOPS” kur nācās pārbaudīt komandas vienotību, savas prasmes un iemaņas.

Mūsu komandām vēl ir laika līdz pirmajiem startiem, tāpēc izmantojam izdevību atpūsties un pavērot citu komandu darbību. Drīz vien jau tuvojas starts un laiks doties pildīt kādu etapu.

Laiks paiet tik nemanāmi ātri, un pienācis laiks jau gatavoties pēdējam etapam ko visas komandas darīja kopā. Paveicot šo etapu tiek dotas 10 min, lai sagatavotos noslēguma parādei. Ritot laika atskaitei, sakārtojam apģērbu, paņemam savu paštaisīto vimpeli un dodamies uz noslēguma parādi.

Tiek teikti pateicības vārdi par izturību un centību. Bet kā allaž, sacensībās arī neiztikt bez vietām un balvām. Visām komandām tika pasniegts kliņģeris, žurnāls „Tēvijas sargs” un pateicības diplomi.

No 20 komandām mūsu 419.jaunsargu vienības Ventspils1 komanda ieguva 5.vietu,bet Ventspils2 komanda ieguva 7.vietu. Vislielākais lepnums mums ir par mūsu jaunsargu Kristapu Smiltnieku, kurš izcīnīja kausu, jo šaušanā ieguva visvairāk punktus. Visbeidzot, kad bija beigusies noslēguma parāde devāmies mājupceļā, kurš nebūt nebija garlaicīgs. Šīs sacensības bija visaizraujošākās un interesantākās.

Iesūtīja: jaunsardze Annija Krūma

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: