Šodien kārtējo Latvijas virslīgas čempionāta maču aizvadīs FK Ventspils futbolisti, kas savā laukumā tiksies ar FCJūrmala. Cīņa par zeltu turpinās, un svarīga ir katra spēle, katrs punkts! 

Cīņas ar šo Jūrmalas komandu ventspilniekiem izvērsušās ļoti dažādi – viesos mūsējie divas reizes bija spiesti krietni pamocīties, bet savā laukumā svinēja pārliecinošu uzvaru 4:0. Pirmajā mačā uzvaru atnesa Frederiko Martinesa vārti (1:0), bet otrajā izbraucienā spēle izvērsās ļoti dramatiska. Pirmā puslaika vidū mājinieki bija vadībā 2:0, bet jau līdz pārtraukumam ar Igora Savčenkova un Vadima Jančuka precīzajiem sitieniem panāca 2:2.Uzvaras vārtus jau otrā puslaika sākumā guva Jevgeņijs Postņikovs – 3:2.

Svētdienas spēle svarīga ir ne tikai ventspilniekiem, bet arī jūrmalniekiem, kas turpina cīņu par piekto vietu. Šobrīd FCJūrmala par trim punktiem apsteidza Jelgavu, taču tā ir tikai vienas uzvaras tiesa, tā kā arī kūrortniekiem svarīgs katrs punkts. Protams, daudz vairāk uz kārts likts FKVentspils – katrs punkts komandu pietuvina zelta medaļām. Ventspilnieki ieņem pirmo vietu turnīra tabulā par diviem punktiem apsteidzot Liepājas metalurgu, bet četriemDaugavu. FK Ventspils spēlētājiem vēl arī rezervē viena spēle, taču kalendārs ir ļoti nopietns.

Nākamajā nedēļa ventspilnieki viesos spēlēs ar Daugavu, kas teorētiski arī pretendē uz zeltu, tāpat kā uz jebkura cita kaluma medaļām. Savukārt čempionāts noslēgsies ar maču savā laukumā pret Skonto futbolistiem, kuriem nesen bija pa spēkam atņemt svarīgus punktus liepājniekiem. Jau šajā kārtā daugavpilieši uzņems metalurgus, tāpēc nav izslēgts, ka pēc šī mača varēs precīzi pateikt, cik pretendentu uz zeltu atliek. Katrā ziņā, pēdējo kārtu aritmētika pēc svētdienas mačiem būs skaidra. Ja no trim pretendentiem uzvar tikai ventspilnieki, tad viņi jau nodrošina zelta medaļas - metalurgiem atliks viena spēle, bet komandas šķirs jau četri punkti. Tas pats notiks, ja uzvarēs daugavpilieši un mūsējie.

Tāda ir aritmētika, bet visu pa plauktiem saliks spēles. Mača sākums pulksten 14, bet līdzjutēju atbalsts šajā spēlē varētu būt sevišķi noderīgs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: