Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Muzejniekiem savs kartupeļu stāsts

Pirms 120 gadiem mūsu ostā notika kartupeļu dumpis. Gatavojoties

sacelšanās atcerei veltītam pasākumam, Ventspils muzeja darbinieki piedalījās tupeņu talkā.

Kur paliek lapas

Vienalga kā, klusi un mierīgi vai vēja rautas un plosītas, lapas atvadās no saviem auklētājiem – koku un krūmu zariem. Ar jautājumu, kur likt rudens lapu ražu, saskaras visu teritoriju saimnieki.

2.lpp. Viedoklis: «Ne pirmo reizi zaļi», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Cilvēki paši nezina, ko grib, un bieži vien kāro to, kas kaitē viņu veselībai.»

3.lpp.

Partijas atsakās no atbildības

Partijas aizvien nespēj vienoties par valdības veidošanu, tomēr atkāpes no solījumiem atkal kļuvušas par politiskā procesa normu. Eksperti pieļauj, ka 11.Saeima baudīs vēl lielāku neuzticību par desmito un neizslēdz vēl vienas ārkārtas vēlēšanas.

Diskutē par veselīgu pārtiku

Uz diskusiju par videi un veselībai draudzīgu pārtiku Baltijas jūras reģionā Zaļajā namiņā bija pulcējušies valsts un pašvaldības iestāžu un nevalstisko organizāciju pārstāvji, zvejnieki un uzņēmēji.

4.lpp. Otrā jaunība

Seniori ar internetu uz «tu»

Saki, ko gribi, ne tikai vecāka gadagājuma cilvēkiem, bet arī vidējai paaudzei dažreiz ir grūti tikt līdzi mūsdienu tehnoloģijām. Līdz ar to lielāku atzinību ir pelnījuši Ventspils seniori, kas vīrišķīgi pārvar bailes no datora un apgūst virtuālās pasaules gudrības.

Labais paziņa dators

Pensionētā latviešu valodas skolotāja Aija Bumbiere nākamnedēļ svinēs 78. dzimšanas dienu. Pēdējos sešus gadus viņa vismaz reizi dienā sēžas pie datora, ar pārtraukumiem pie tā pavadot vidēji divas stundas.

5.lpp. Kultūra

Pilī zied rozes, sniegpulksteņi un narcises

Ir rudens, un gribas sasildīties. To var izdarīt arī pilī iekārtotajā izstādē «Ziedēja rozes...»

Izmantojot pašu resursus

Krievu kultūras dienas Ventspilī vienmēr izceļas ar žanrisko daudzveidību. Šoreiz, kad tās notika jau septīto reizi, organizatoriem izdevās to panākt ar negaidītiem, taču veiksmīgiem radošiem apvienojumiem.

6.lpp. Sports

«Studenti» sāk ar sagrāvi

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas turnīru basketbolā ar pārliecinošu uzvaru sākuši «Ventspils Augstskolas» basketbolisti, kas ar 94:53 pārspēja vienību «Rīga/Rīdzene/LU».

Amatieru turnīrā triumfē Lakša un Jansons

Ventspils amatieru vienspēļu tenisa turnīrā, kas sākās vasaras pirmajā pusē un noslēdzās tikai tagad, kad pienācis jau rudens, par uzvarētāju sieviešu konkurencē kļuva Ieva Lakša, bet vīriešu – Mārtiņš Jansons.

7.lpp. Izglītība

Skola zinātkāriem bērniem

Cerams, pēc vairākiem gadiem būtisku pienesumu Latvijas ekonomikai dos jaunie zinātnieki – ventspilnieki, kas pirmos soļus zinātnes lauciņā sper tagad. Šādu iespēju spējīgākajiem 4. un 5. klašu skolēniem piedāvā GUDRINIEKU SKOLA. Par to sarunā ar LIGITU PRIEKULI, šīs idejas virzītāju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: