Ventspili jau šomēnes paredzēts sākt rotāt Ziemassvētkiem, apstiprina pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" direktors Andris Kausenieks.

Tik savlaicīga pilsētas rotāšana svētkiem gan nav nekāds jaunums - ik gadu, tiklīdz kokiem nobirst lapas, tiek sākta spuldzīšu virteņu izvietošana koku zaros - spuldzīšu virteņu kopgarums ir aptuveni 40 kilometri. Lai pilnībā izrotātu pilsētu Ziemassvētkiem, nepieciešams aptuveni pusotrs vai pat divi mēneši, piebilda Kausenieks.

"Komunālās pārvaldes" direktors informēja, ka septembrī noslēgušies rotājumu un egļu iepirkumu konkursi, tāpēc viss ir sagatavots, lai sāktu pilsētas rotāšanu, tiklīdz tam būs piemēroti laika apstākļi.

Šogad īpašs jaunums, kas iepriecinās ventspilniekus un pilsētas viesus svētku laikā un arī pēc tam, būs pērn rekonstruētā Ventas tilta izgaismojums. Tas tiks svinīgi ieslēgts tieši Ziemassvētku dienā, 25.decembrī, un tumšajā diennakts laikā visus priecēs ne tikai svētkos, bet arī ikdienā. Tas, kādās krāsās tilts tiks izgaismots, pagaidām vēl tiek turēts noslēpumā.

Pilsētas dekorēšanai Ziemassvētkiem šogad tiks tērēts aptuveni tikpat daudz līdzekļu, cik parasti, - šī summa svārstās robežās starp 50 000 un 60 000 latu. Šogad tomēr vēl netiks realizēta iecere par rotējošu svētku egli pilsētas Rātslaukumā - secināts, ka šāda jaunuma ieviešanai nepieciešams ilgāks laiks, taču plānots, ka uz nākamajiem Ziemassvētkiem pilsētniekus gan varētu priecēt rotējoša egle. Šogad, tāpat kā iepriekšējos gados, Rātslaukuma lielā egle tiks veidota no daudzām mazām eglītēm.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: