Pirmo LBL jaunās sezonas maču aizvadījuši BK "Ventspils" spēlētāji, kas savā laukumā ar 101:69 sagrāva "Valmieru", taču par spēles lielāko notikumu kļuva Ronalda Zaķa atgriešanās laukumā pēc smaga savainojumu izārstēšanas.

Mača ievadā spēle ritēja punkts punktā. ‘’Valmieras’’ sastāvā izteikti iniciatīvu uz sevi ņēma Lukass, ar bumbu pavadot ilgu laiku katrā komandas uzbrukumā. Pēc divām garo spēlētāju kļūdām valmierieši nonāca piecu punktu iedzinējos – 8:13. Jau pirmajā ceturtdaļā tika veiktas zīmīgas maiņas – ‘’Ventspils’’ sastāvā pēc smagās traumas laukumā atkal devās Ronalds Zaķis, kurš tika uzņemts ar ovācijām, bet ‘’Valmieras’’ sastāvā atgriezās Deiviss. Mājinieki ceturkšņa otrajā pusē uguņoja uzbrukumā, noslēdzot pirmās desmit minūtes pie 27:16.

Otro ceturtdaļu ‘’Valmiera’’ iesāka ar pieciem punktiem pēc kārtas (27:21). Bija iespēja pievilkt vēl tuvāk, bet kļūdu pieļāva Deiviss, kam sekoja pāris mājinieku veiksmīgas darbības un viesiem -11 (21:32). ‘’Ventpils’’ basketbolisti arī turpinājumā nedeva saviem pretiniekiem nekādus variantus, lielākā atpūtā dodoties pie 22 punktu handikapa – 52:30.

Otrā puslaika ievadā komandas daudz centās uzbrukt no tālās distances, bet praktiski visi tālmetieni bija neprecīzi. ‘’Valmiera’’ klusiņām guva septiņus punktus pēc kārtas (39:52), un Gundars Vētra bija spiest pieprasīt pārtraukumu. Tas deva manāmu rezultātu, un ventspilnieki atkal visu salika pa plauktiņiem, pabeidzot trešo ceturksni ar 28 punktu pārsvaru – 79:51.

Pēdējā ceturtdaļā nekādu brīnumu nebija, ‘’Valmiera’’ nespēja pievilkt arī rezultātā, kas beigās ventspilniekiem deva graujošu uzvaru ar 32 punktu pārsvaru – 101:69. Uzvarētājiem seši spēlētāji guva vismaz desmit punktus, bet rezultatīvākais ar 15ačiem bija Stīvens Grejs.

''Valmieras'' sastāvā teicamu maču aizvadīja Ernests Kalve, kurš komandai pievienojās pavisam nesen - 21 punkts, sešās atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles. Saspēles vadītājs Džejs Lukass guva 16 punktus, kā arī trīs reizes rezultatīvi asistēja partneriem.

Ventspils - Valmiera 101:69 (27:16, 25:14, 27:21, 22:18)

Ventspils: Grejs 15, Laksa 13, Meiers 13, Jangs 12, Blaus 12, Bakičs 10, J.Strēlnieks 7, Zaķis 6, A.Strēlnieks 5, Vilards 4, Bērziņš 4, Lejasmeiers

Dienas pirmajā spēlē "Ventspils Augstskola" ar 104:56 sagrāva "Gulbenes bukus". 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: