Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Kavējas būvobjektu nodošana

Puzes skolēni bez savas sporta zāles būs spiesti iztikt vismaz vēl mēnesi. Novada pašvaldība raizējas, ka iepirkumu konkursa uzvarētāja SIA Inova kavē līgumā norādīto objektu nodošanas termiņus. Pēdējā laikā gan būvnieki sasparojušies.

Notver pirmo šoferi – kukuļdevēju

Ventspils ceļu policijas inspektori šonedēļ notvēruši pirmo autovadītāju, kurš policistam devis kukuli.

2.lpp. Viedoklis: «Sniegs kūst rudenī», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Ja Vienotība patiesi domā par to, kā valstij būtu labāk, tai ir jāpievienojas Zatleriešiem un Saskaņas centram, lai valdībā būtu vismaz kaut nedaudz pārstāvēta pieredze un smadzenes, kas nav tendētas un demolēšanu.»

3.lpp.

Noskaidrots Ventspils bērnu biedētājs

Vīrietis, kurš pagājušās nedēļas nogalē zvanījis un draudējis nogalināt vairākus Ventspils 3. vidusskolas audzēkņus, iespējams, ir vājprātīgs.

Apspriež jautājumu par jaunu kapliču

Paplašinoties Meža kapu teritorijai, aktualizējies jautājums par jaunas kapličas būvniecību. Pašvaldība vēl nav pieņēmusi konkrētu lēmumu, bet jautājumu virza izskatīšanas attīstības komisijā.

4.lpp. Darbs un nauda

Vajadzīgos speciālistus var apmācīt

Ventspils darba devēji aizvien biežāk runā par kvalificētu speciālistu trūkumu vietējā darba tirgū. Tajā pašā laikā viņi tikpat kā neizmanto Nodarbinātības valsts aģentūras piedāvāto iespēju apmācīt viņiem nepieciešamos speciālistus.

Ne katrs darbs ir pa spēkam

Bezdarba līmenis pilsētā krītas, tuvojoties tam rādītājam, kāds bija pirms krīzes. Tikai daļa bezdarbnieku iekārtojas darbā, pateicoties jaunapgūtajām profesijām, citi piekrīt strādāt arī nekvalificētu darbu.

5.lpp. Veselības aprūpe

Pilnveido dzemdību nodaļas darbu

Ventspils slimnīcas dzemdību nodaļā ik gadu piedzimst vairāk nekā 500 mazuļu. Mūsu slimnīcā bērniņu pasaulē laiž ne tikai māmiņas no Ventspils, bet arī no Talsiem, Liepājas, Rīgas un citām pilsētām un novadiem.

Vecmātes profesija – dzīves aicinājums

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas dzemdību nodaļā darbu sākusi jauna speciāliste – vecmāte Madara Baņķe. Viņu iztaujājām nelielā iepazīšanās ekspresintervijā.

6.lpp. Sports

Vieglatlēti sacenšas mešanas disciplīnās

Valmierā notika pirmais mēģinājums izveidot Baltijas valstu sacensības mešanas disciplīnās.

Rudens riteņbraukšanas krosā uzvar Bahmanis

Kuldīgas novada sporta skolas atklātajās meistarsacīkstēs riteņbraukšanas krosā junioru konkurencē nepārspēts palika mūsu bijušais BMX braucējs Roberts Bahmanis.

7.lpp. Intervijas: Palēnām uz labo pusi iet

Ventspils novada domes priekšsēdētājs AIVARS MUCENIEKS neizslēdz iespēju, ka pašvaldībām varētu sākties grūtāki laiki, ja pie varas nāks jaunie neprofesionāļi. Tomēr viņš ir gandarīts, ka finanses novadā ar stingru roku sakārtotas tā, ka nauda pašvaldības kontos turas. Viņaprāt, liela novada veidošana bijis pareizais lēmums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: