Piektdien Olimpiskā centra „Ventspils” stadionā bērni un jaunieši no 9 Ventspils skolām un 8 pirmsskolas izglītības iestādēm veica kopīgu rīta vingrošanu, kas daļai dalībnieku, iespējams, kļūs par ik rīta rituālu arī ikdienā.

Apskati fotogrāfijas!

Plkst. 9:45 visi skolēni bija ieņēmuši savas vietas stadionā. Svinīgi Olimpisko dienu Ventspilī atklāja Ventspils pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Latvijas Olimpiskās komitejas viceprezidents Žoržs Tikmers, kā arī Ventspils olimpieši – Dainis Kūla, Ēriks Rags, Uģis Lasmanis un Ventspils olimpiešu treneris Māris Grīva.

Pēc plkst. 10:00 no rīta uz stadionu pavērās iespaidīgs skats, jo apmēram 2500 skolēni vienlaicīgi izpildīja rīta vingrojumu kompleksu aerobikas treneres Anželikas Šilbergas vadībā, piepalīdzot Basketbola kluba „Ventspils” karsējmeitenēm. Savukārt vairāk kā 1500 1. – 4. klašu skolēni vingroja savās skolās kopā ar skolotājiem.

Kamēr stadionā sportoja 5. – 12. klašu pārstāvji, Vieglatlētikas manēžā rosījās paši mazākie, bērni no pirmskolas izglītības iestādēm „Vāverīte”, „Eglīte”, „Zvaigznīte”, „Saulīte”, „Rūķītis”, „Margrietiņa”, „Bitīte” un „Pasaka”. Aptuveni 300 dalībnieki izpildīja rīta vingrošanas kompleksu un veica dažādas veiklības stafetes. Bērnus izklaidēja un pasākumu vadīja atraktīvais Vilks.

Pēc rīta rosmes Olimpiskā diena stadionā turpinājās ar veiklības stafetēm. Skolu pārstāvji gatavojās startam, bet pārējie līdzjutēji ieņēma vietas stadiona tribīnēs, lai pēc iespējas atraktīvāk un skaļāk atbalstītu savas skolas komandu. Par atraktīvāko skolu tika atzītas 4. vidusskola un 1. ģimnāzija. Ģimnāzija ieguva arī 1. vietu stafešu kopvērtējumā 5. – 9. klašu grupā, otro vietu – 4. vidusskola, bet trešo – 1. pamatskola. Vidusskolu grupā labākās komandas titulu izcīnīja 4. vidusskola, 2. vietā ierindojās 1. ģimnāzija, aiz sevis atstājot 3. vidusskolu. Tika noskaidrota arī labākā 9. un 12. klase. Sportiskākā 9. klase izrādījās no 1. gimnāzijas, bet 12. klase – no 4. vidusskolas. Visu skolu komandas saņēma balvas no Latvijas Olimpiskās komitejas un Olimpiskā centra „Ventspils”, kā arī katrs dalībnieks diplomus no Starptautiskās Olimpiskās komitejas.

Skolēniem līdz 28. septembrim bija jāiesniedz savi radošie darbi – zīmējumi „Latvijas olimpiskās komandas talismans Londonas olimpiskajās spēlēs”. Trīs labākie darbi – Eva Staķakava (4. vsk., 3. vieta) „Zīle”, Andrejs Sidoss (3. vsk., 2. vieta) „Gotiņa” un Madara Lindemane ( 5. vsk. 1. vieta) „Dzērve” ceļos uz Rīgu, lai turpinātu konkursu.

Pēc apbalvošanas skolēni devās uz Olimpiskā centra „Ventspils” sporta bāzēm, lai iepazītos ar dažādiem sporta veidiem, kā arī uzstādītu savu personīgo rekordu. Visi interesenti plkst. 18:00 vēl var piedalīties vidējās distances skrējienā un nūjošanā Reņķa dārzā!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: