Ceturtdien plkst.17 Lielajā prospektā 22 notiks svinīgs plāksnes “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2010” atklāšanas pasākums.

Konkursā „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2010”, kuru organizēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Ekonomikas ministrija un žurnāls „Latvijas Būvniecība” nominācijā „Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2010” divpadsmit māju konkurencē trešo vietu ieguva daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Lielajā prospektā 22.

Plāksnes atklāšanas svinīgajā pasākumā piedalīsies Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks un pašvaldības SIA „Ventspils nekustamie īpašumi” valdes priekšsēdētājs Valdis Lesiņš.

Daudzdzīvokļu māja Lielajā prospektā 22 par uzvaru konkursā saņēma dāvanu karti 100 latu vērtībā no AS „Latvijas valsts meži” kokaudzētavas, par kuru ir iegādāti dekoratīvo krūmu stādi, kas jau šobrīd rotā daudzdzīvokļu mājas pagalmu.

Pēc plāksnes „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2010” atklāšanas visi mājas iedzīvotāji aicināti piedalīties kopējā fotografēšanās.

No Ventspils konkursā pavisam piedalījās trīs ēkas, un visas trīs ieguva godalgotas vietas. Jau pagājušajā nedēļā 1.septembris īpaši svinīgs bija pirmskolas izglītības iestādei „Bitīte”, kas konkursā tika atzīta kā energoefektīvākā sabiedriskā ēka – jaunbūve 2010 un Ventspils 3.vidusskolā, kas nominācijā „Energoefektīvākā sabiedriskā ēka Latvijā 2010” ieguva otro vietu.

Visi konkursa dalībnieki tika vērtēti pēc vairākiem kritērijiem, no kuriem kā galvenais tika atzīts ēkas siltumenerģijas patēriņš apkurei un karstajam ūdenim ēkā pēc atjaunošanas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: