Pirmo reizi Piltenē notikušas sēņotāju sacensības, kurš piedalījās septiņi sēņošanas entuziasti.

Viena no dalībniecēm Daiga Leterere domā, ka pievērsties šādai nodarbei pagājušajā sestdienā daudzus kavējušas talkas kartupeļu vagās, bet varbūt arī lielais karstums sacensību dienā. Kultūras nama vadītājas Ārijas Vīksnes organizētajā pasākumā dalību ņēmusi arī dullā Paulīne un viņas māsa Lizbete, kuras uz sēņošanas vietu aptuveni 10 kilometru attālajos Dzīkļu mežos nogādāja vēl itin brašā žigulītī.

Visi dalībnieki devās mežā, lai pēc divām stundām dūšīgas sēņošanas, kuras laikā visi savstarpēji sazinājušies, sasaucoties un sazvanoties, atgrieztos ar pilnākiem vai ne tik pilniem groziem. Jāpiebilst, ka vērā tika ņemtas vienīgi ēdamas sēnes bez tārpiem.

Atgriezušies no meža un izūjinājuši no tā ārā arī nedaudz aizmaldījušos Solvitu, dalībnieki pēc sēņu grāmatas pārbaudīja atnestās meža dāvanas. Ar 3 kilogramu guvumu pārāks par citiem izrādījās Andis Dreibe, kuru kronēja par šī gada sēņu karali. Visi dalībnieki pēc grūtā gājiena mežā stiprinājās ar Ārijas vārītu sēņu zupu, dalījās savā sēņotāju pieredzē un nosprieda, ka šādas sacensības jārīko arī turpmāk.

«Pasākums bija vērtīgs arī no izglītošanās viedokļa,» spriež Daiga, kura līdz šim nav pazinusi tādas sēnes kā, piemēram, čigānietes. Līdz šim viņa tās grozā nav likusi, bet nu pazīs arī tās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: