Sestdien plkst. 11.30 Olimpiskā centra „Ventspils” stadionā svinīgi tiks atklāti rekonstruētie tenisa korti.

Ar simbolisku servi tenisa kortus atklās Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Pateicoties sadarbībai starp Olimpisko centru „Ventspils”, Latvijas Olimpisko komiteju un Ventspils pilsētas pašvaldību piesaistīts valsts finansējums sporta infrastruktūras labiekārtošanai Ventspils pilsētā. Viens no pirmajiem realizētajiem infrastruktūras atjaunošanas un modernizācijas projektiem ir tenisa kortu rekonstrukcija, kuru ar lielu nepacietību gaida gan sportisti, gan treneri.

Tenisa kortiem nomainīta seguma augšējā kārta, uzlabota tenisa kortu pamatne, lai lietus laikā neveidotos peļķes, uzlabots apgaismojums, kā arī izbūvētas tribīnes ar 300 skatītāju vietām. Tenisā labs apgaismojums ir īpaši svarīgs, jo bumbiņa ir maza un lido ar ievērojamu ātrumu. Izbūvējot skatītāju tribīnes, sacensību laikā aizraujošajai spēlei varēs sekot līdzi arī atbalstītāji un interesenti.

Pēc rekonstrukcijas Olimpiskajā centrā būs pieejami četri korti ar vienādu segumu. Tas ir priekšnosacījums, lai Ventspilī rīkotu liela mēroga sacensības, sākot no Eiropas Tenisa Asociācijas (ETA) rīkotajiem jaunatnes turnīriem līdz pat Deivisa kausa mačiem.

Tūlīt pēc tenisa kortu svinīgas atklāšanas jauno segumu iemēģinās paši jaunākie (5 – 8 g.v.) tenisa spēlētāji, jo norisināsies rekonstruēto tenisa kortu balvu izcīņa U10 vecuma grupā. Plānots, ka sacensībās piedalīsies spēlētāji no Ventspils, Liepājas, Rīgas, Mārupes un Ādažu tenisa klubiem, kopumā līdz 25 spēlētājiem.

No 2012. gada visā pasaulē stāsies spēkā jaunie minitenisa noteikumi, taču jau tagad spēle notiks pēc jaunajiem noteikumiem.

No plkst. 12 būs izvietoti vairāki improvizēti tenisa korti. Bērni, kas nekad nav spēlējuši tenisu, bez maksas ar vecākiem aicināti iepazīties ar tenisa spēli. Ja iepatiksies, varēs apmeklēt tenisa nodarbības un, kas zina – iespējams kļūt par pasaulslavenu tenisa zvaigzni.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: