Ventspils dome pieņēmusi lēmumu atkārtoti izvirzīt Ventspils bibliotēku Ventspils Reģiona galvenās bibliotēkas statusa iegūšanai. Lai iegūtu šo statusu, bibliotēkai septembrī jāiziet akreditācijas process.

Saskaņā ar Bibliotēku likumu, katrai valsts vai pašvaldības dibinātai bibliotēkai noteiktā laika posmā ir pienākums veikt akreditāciju- saņemt apliecinājumu pildīt noteiktas funkcijas un uzdevumus. 2006.gadā, atbilstoši savai darbībai, Ventspils bibliotēka uz 5 gadiem tika akreditēta kā Reģiona galvenā bibliotēka Ventspils pilsētas un novada pašvaldību bibliotēkām.

Atbilstoši pilsētas un novada attīstības virzieniem, Ventspils bibliotēka veido universālu krājumu, elektronisko kopkatalogu un novadpētniecības datubāzes, nodrošina to uzturēšanu un pieejamību jebkuram iedzīvotājam neatkarīgi no dzīves vietas un materiālajām iespējām.

2007.gadā, lai veiktu depozītbibliotēkas funkcijas, Ventspils bibliotēka izveidoja reģiona bibliotēku grāmatu krātuvi, kurā tiek saglabāti mazizmantoti iespieddarbi un nodrošināta to izmantošana. Izveidots Rotējošais fonds- vērtīgi dažādu zinātņu nozaru izdevumi un daiļliteratūra.

Ventspils bibliotēka kā reģiona galvenā bibliotēka koordinē bibliotēku darbību, veic to metodisko vadību, sniedz konsultatīvu palīdzību visām Ventspils un novada bibliotēkām, organizē seminārus ar nozares vadošo speciālistu līdzdalību, novada bibliotēku speciālistu individuālās apmācības bibliotēkas darbības aktuālos jautājumos, pieredzes apmaiņu.

Ventspils bibliotēka koordinē bērnu bibliotekāro apkalpošanu reģionā, sniedzot profesionālu atbalstu novada un skolu bibliotēkām bērnu un pusaudžu apkalpošanā un lasīšanas veicināšanā.

Ventspils bibliotēka vēlētos turpināt veikt Reģiona galvenās bibliotēkas funkcijas arī nākošajā akreditācijas termiņā, tāpēc šobrīd noris aktīvs darbs, lai atkārtoti iegūtu šo statusu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: