Šajā nedēļas nogalē – no 2. līdz 4. septembrim – risināsies starptautisks kērlinga turnīrs Ventspils kauss 2011, turklāt tā turnīram būs jubilejas reizes, jo sacensības risināsies desmito reizi.

Šogad turnīrā sacentīsies 14 komandas no Krievijas, Lietuvas, Šveices un vienpadsmit komandas no Latvijas – tajā skaitā astoņas no Ventspils kērlinga kluba. Dalībnieku vidū būs pirmā turnīra uzvarētāju komandas ”Mix 1” (Ondulat + Pingvīni) pārstāvji, kā arī trīskārtējie (2006.,2009., 2010.g.) Ventspils kausa ieguvēji, komandasHaza nekustamie īpašumi spēlētāji.

Kā ierasts, vienotā konkurencē sacentīsies vīriešu, sieviešu un jauktās komandas. Spēles norisināsies pēc Pasaules Kērlinga Federācijas (WCF) noteikumiem, un katra komanda aizvadīs piecas spēles. Vispirms sacentīsies komandu pāri, kas izvēlēti iepriekš notikušā izlozē, bet jau pēc pirmās spēļu kārtas komandas tiks sarindotas vietu secībā (punkti, uzvarētie endi, akmeņi), iegūstot savus nākamo spēļu pretiniekus - jo augstāka vieta, jo stiprāks pretinieks. Lai noskaidrotu cienīgāko Ventspils kausa 2011 ieguvēju, pēc ceturtās spēles kā papildus rādītājs tiks vērtēti arī savstarpējo spēļu rezultāti un tā saucamais Buholca koeficients.

Turnīram izveidojušās stabilas tradīcijas – pēc aktīvi pavadītām sacensību dienām, sacensību dalībniekiem ik gadus bijusi iespēja atpūsties un iepazīties arī ar citām Olimpiskā centra ”Ventspils” sporta bāzēm. Šoreiz Piedzīvojumu parkā kērlingistiem būs petanka vakars un iespēja veldzēties Ūdens piedzīvojumu parkā.

Turnīra organizatori cer, ka spēles būs intriģējošas ne tikai pašiem turnīra dalībniekiem, bet arī skatītājiem. Uz turnīra spēlēm skatītājiem ieeja būs bez maksas.

Turnīra norise:

2. septembrī

Plkst. 8.30

QUATTRO (Ventspils kērlinga klubs)

VKK-2 (Ventspils kērlinga klubs)

ARBO (Ventspils kērlinga klubs)

CC UZWIL (Šveice)

LAVĪNA (Ventspils kērlinga klubs)

Koenig C.C. (Krievija)

Plkst. 10.30

Turnīra atklāšana

Plkst. 11.00

T-RINK (Lietuva)

VKK (Ventspils kērlinga klubs)

VECTĒVI (Jelgavas kērlinga klubs)

IceSharks (Ventspils kērlinga klubs)

HANZA NEKUSTAMIE ĪPAŠUMI 

PĒRLES (Ventspils kērlinga klubs)

PINGVĪNI (Latvijas kērlinga klubs)

Ice Storm (Ventspils kērlinga klubs)

Spēles

Plkst. 13.40 , 16:00

3. septembrī

Spēles plkst. 9:00, 11:30, 14:30, 17:00

4. septembrī

Spēles plkst. 9:00 (9.-14. vieta), plkst. 11:20 (1.-8. vieta)

Plkst. 14.00 - turnīra noslēgums un dalībnieku apbalvošana – Ledus halles 2.stāva foajē.


Jubilejas turnīru, tāpat kā visus iepriekšējos, organizē Ventspils kērlinga klubs, sadarbojoties ar Olimpisko centru „Ventspils” un Ventspils pilsētas domes Sporta pārvaldi. Sacensību norisi finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome un SIA ”Olimpiskais centrs „Ventspils””. Turnīru atbalsta veikalu tīkls ”Mājai un Dārzam” un SIA ”Venden”. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: