Laikraksta “Ventas Balss” sestdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pils pārtop vienā veselumā

Livonijas ordeņa pils atjaunošana, ar ēkas fasāžu rekonstrukciju, sākās 1997. gadā. Mērķtiecīgi, soli pa solim restaurācijas darbi turpinās, vēsturiskajai ēkai atgriežot seno godību, ko ar mūsdienām savieno uz modernām tehnoloģijām balstīta ekspozīcija.

Ar nūjām Ventspils ielās!

Kuplais Latvijas 2. nūjošanas festivāla dalībnieku pulks mudina Ventspili dēvēt par nūjošanas galvaspilsētu.

2.lpp. Viedoklis: «No puča līdz valstij», portāla ventasbalss.lv galvenā redaktore Līga Gabrāne

«Cik vienkārši bija ticēt patiesībai, ka viss ļaunums, kas pastāv, ir iemiesojies PSRS un, ka viss labais būs Latvijā.»

3.lpp. Reformas sola arī izglītībā

Partijas galdā likušas savas programmas. Solījumu topā palicis sauklis par aizbraukušo tautiešu mājās vešanu un jaunām darba vietām. Vēl pērn populāros solījumus nesamazināt pensijas un pedagogu atalgojumu dot uzdrošinās tikai dažas.

Pučs izgāzās. Latvija kļuva brīva

Rīt ir valsts neatkarības faktiskās atjaunošanas 20. gadadiena, kas ir tikpat būtiska kā barikāžu laiks un 4. maijs. Pat grūti un nemaz nevajag mēģināt kādu no šī dienām pretstatīt citai, jo visi notikumi veda pretim brīvībai.

4.lpp. Kriminālziņas

Savam švāģerim aizdzen auto

Neskaitāmas reizes sodīts zaglis visbeidzot ķēries klāt arī pie savu tuvinieku aptīrīšanas. Viņš uzlauzis māsas māju un aizņēmies švāģera automašīnu.

Sit pa budžetu un nerviem

Pulkstenis ir 10. Jāsākas tiesas sēdei, bet nekā. Vēl gandrīz stunda jāgaida, kamēr no Liepājas atkonvojēs tiesājamo. Kopš Ventspils izolatora slēgšanas tā notiek bieži.

5.-6. lpp. TV Programma

7.lpp. Baznīca

Svētdienas skola – garam un miesai

Rudenī mācības sāksies ne tikai vispārizglītojošās, bet arī svētdienas skolās. Kāpēc der apmeklēt nodarbības, kādas zināšanas bērni iegūst, skaidro pareizticīgo baznīcas mācītājs Tēvs Vadims.

Sakod zobus un sper nākamo soli

Svētceļojums uz Aglonu Intai Vītolbergai deva vēl vienu apliecinājumu, ka kristietim ir jāliecina, nevis jāslēpjas tumšā kaktiņā, turot Dieva mīlestību tikai pie sevis.

8.lpp. Sports

Basketbolistiem pagaidām vēl sausie treniņi

Gatavošanos jaunajai sezonai turpina BK Ventspils basketbolisti, pagaidām aizvadot sausos treniņus pilsētas sporta bāzēs, bet jau nākamnedēļ Lietuvā tiks aizvadītas pirmās pārbaudes spēles.

Vieglatlēti iepazīst Āziju

Ķīnas pilsētā Šenženā risinās Universiādes sacensības, bet augusta beigās Dienvidkorejā, Tegu pilsētā startēs pasaules čempionāts vieglatlētikā, un abos pasākumos piedalās arī ventspilnieki.

9.lpp. Intervija: Daiga zina, kā savaldīt spītnieci

Darba laikā pilteniece DAIGA LATERERE ar maģistra grādu psiholoģijā ir nopietna dāma. Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes finanšu un plāna dienesta priekšnieci var sastapt danču klubā, Piltenes amatierteātrī, reizēm viņa nūjo vai vada kādu pasākumu. Būdama temperamentīgs cilvēks, reizēm Daiga pasaka arī skarbus vārdus, bet ļaunu prātu ilgi netur, jo dzīve ir viena un tā jādzīvo šodien.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: