Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Lai kārtīgas algas un pensijas

Ar vēstījuma svinīgu iebetonēšanu Malmar Sheet Metal publiski paziņojis par jaunas mašīnbūves rūpnīcas būvniecību un savu pozīciju nostiprināšanu Ventspilī.

Burātāji gāž apkārt Usmas DUS

Jahtu un burātāju saimniekošana Usmas ezerā izvēršas ne vien par patīkamu piedzīvojumu pasaules čempionāta dalībniekiem, bet arī labu peļņas laiku vietējiem uzņēmējiem.

2.lpp. Viedoklis: «Epidēmija», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Lai arī lielākais vairums Latvijā dzīvo no rokas mutē, mūsu valstī ir vēl kāds paradokss – naudas uzkrājumus veido trūcīgākā sabiedrības daļa – pensionāri.»

3.lpp.

Meža uzraugi sāk pārgrupēties

Ziemeļkurzemes virsmežniecībā, kas pārrauga arī Ventspils novada mežus, vakar notika spriešana par iestādes reformu. Šobrīd no centrālās administrācijas atnākusī ziņa ir šāda – mežniecības tiek iekļautas virsmežniecībās, bet daļa cilvēku tiks atlaista.

Pieprasījums izraisa zelta drudzi

Zelta cenas rekordi krīt viens pēc otra un pēdējā laikā arī Latvija ir pievienojusies vispārējam pasaules zelta drudzim. Šo cēlmetālu pastiprināti iepērk arī ventspilnieki.

4.lpp.

Dotais vārds jātur

Skaistais karogs, ar kuru Pilsētas svētku gājienā lepojās Ventspils Profesionālā vidusskola, raisījis diskusiju par cieņas izrādīšanu tā glābējam Nikolajam Cimmermanim. Viņa atdusas vieta Kantsonu kapos apaug nezālēm.

2. pamatskola kļūst par Ekselences skolu

Fizika, ķīmija, bioloģija un matemātika ir aizraujoši un interesanti mācību priekšmeti, ja vien tos saista ar dzīvi un praktisku darbošanos.

5.lpp. Novadā

Kūpina zivis un rūpējas par vidi

Neskatoties uz lielo aizņemtību un milzīgo atdevi darbam, Tauriņu saimnieki atrod arī laiku, lai sapostu un iekārtotu savu sētu.

Izstāde ar tālākejošiem nodomiem

Ugāles pagasta pārvaldes ēkā līdz 26. augustam var apskatīt starptautisko izstādi Mēs ticam, varam un darām. Dažādās tehnikās veidoto darbu autori ir bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām.

6.lpp. Sports

Burātāji saviļņo Usmu

7.lpp. Intervija: Ģļeba nakts ar staltbriedi

Staltbrieža bronzas skulptūru, bez kuras vairs nav iedomājams slēpošanas kalns Lemberga hūte, izveidojis talantīgais Latvijas tēlnieks Gļebs Panteļejevs. Skulptūras atklāšana notika Ventspils dzimšanas dienā. Iepriekšējo nakti mākslinieks pavadīja teltī līdzās savam briedim. Ventas Balss devās aprunāties.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: