Šodien Usmas ezerā pasaules čempionātā burāšanā mikroklases jahtām tiek dots garās distances starts.

Burātāji šķērsos Usmaz ezeru visā garumā virzienā no ziemeļiem uz dienvidiem un atpakaļ. Distances garums ir aptuveni 20 jūras jūdžu.

Laiks solās būt burāšanai ļoti labvēlīgs – Usmas ezerā pūš mērens austrumu vējš ar stiprumu pieci metri sekundē un spīd saulīte, kas nozīmē, ka garā distance sacensību dalībniekiem varētu izvērsties īpaši patīkama, aptverot ne tkai sportošanu, bet arī iepazīšanos ar vienu no skaistākajām Latvijas dabas ainavām.

Iepriekšējā sacensību dienā, 17. augustā, neskatoties uz ļoti mainīgo vēja ātrumu un vizienu, pēc lielām lietus gāzēm tomēr izdevās aizvadīt vēl divus pasaules čempionāta startus.

Fotogrāfijas no 17. augusta.

Tā kā kopējo startu skaits šobrīd ir četri, tad pēc Low-Poing vērtēšanas sistēmas un sacensību instrukcijas, sliktākais no četriem līdz astoņiem rezultātiem netiek ņemts vērā. Gan vakardienas starti, gan sliktākā rezultāta izslēgšana būtiski izmainīja dalībnieku pozīcijas paigaidu rezultātu tabulā.

 

Joprojām pārliecinošs kopvērtējuma līderis ir Polijas jahta Toyota-Nina (Piotr Tarnacki, Rafal Becker, Krzystof Mongird), otrajā vietā cita, no pirmās dienas rezultātiem atšķirīga, Krievijas komanda (Leonīds Cernins, Sergejs Filatovs, Aleksejs Lvovs) ar jahtu Katrin, uz trešo vietu nobīdot francūžu Pangolin (Nicolas Pierrot, Sebastien Liagre, Michael Risselin).

Racer divīzijā pēc Polijas komandas ar jahtu Stawo pirmajā vietā, otro vietu stabili notur Latvija jahta EVO (Jahtas.lv) ar kapeini Rihardu Vaivodu un komandas locekļiem Artūru Bērziņu un Armandu Kirilovu, kā arī trešajā vietā tai ir pietuvojusies jahta Micros (Andris Zjatkovs, Jānis Vītols un Alfs Pampe).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: