Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Bez lifta netiek lejā

Kamēr cilvēks ir vesels, viņš pat iedomāties nevar, ko invalīdam nozīmē nestrādājošs lifts. Liftu darbības traucējumu dēļ 9-stāvu mājās Saules–Inženieru ielas mikrorajonā 2. grupas invalīde uz veselu nedēļu iesprostota četrās sienās, bet viņas māsa spiesta savu vīru – 1. grupas invalīdu – ievietot pansionātā "Selga".

Kad bērns kļūst par ieroci

Pēc šķiršanās pirms sešiem gadiem kādreiz viens otru mīlošie cilvēki kļuvuši par lielākajiem ienaidniekiem. Vīrietis nemaksā bērnam uzturlīdzekļus, bet sieviete tāpēc neļauj viņam tikties ar kopīgo atvasi.

2.lpp. Viedoklis: «Lifts uz mežu», laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietnieks Imants Vīksne

«Devenēs nu jau uz nedēļu iestrēgušais lifts ir liela netaisnība pret veciem cilvēkiem, invalīdiem un bērniem ratiņos.»

3.lpp.

Serbu līdzjutējus cieši uzmana

Ventspilī izsludināta trauksme. Mūsu pilsētu apsēduši vieni no pasaulē huligāniskākajiem futbola līdzjutējiem – serbi.

Piespiedu sludinājumiem maina formātu

Latvijas Vēstnesī publicētā informācija būs pieejamāka, bet obligāta sludinājumu ievietošana lētāka. Tikmēr uzņēmēji, tai skaitā ventspilnieki, uzskata, ka šādu izdevumu nevajag vispār.

Policistu pārvākšanās ieilgst

Daļa no policijas uz jaunajām telpām Ostas ielā pārvācās februārī, taču daudzi policisti joprojām strādā vecajā graustā un viņiem pārvākšanās tik ātri nespīd.

4.lpp.

Vecīšiem Usmā klājas labi

Jaunajā sociālo pakalpojumu centrā, kas izveidots bijušās Usmas pamatskolas telpās un darbojas, pateicoties biedrībai Cilvēks cilvēka labā, uz pastāvīgu dzīvi apmetušies nu jau 14 klienti. Ventas Balss pārliecinājās, ka par aprūpi viņi nesūdzas.

5.lpp. Kultūra

Latvija nav dīķis, jāskatās tālāk

«Varbūt desmito vokālo meistarklasi beigsim ar operu vai citu lielas formas skaņdarbu,» prognozē dziedātāja Karmena Radovska un iepazīstina ar diviem jauniem talantiem – Guntu Cēsi un Margaritu Vilsoni.

Recenzija: Maira Asare vērtē Sofijas Oksanenas grāmatu "Attīrīšanās"

6.lpp. Sports

Honda finišē astotajā vietā

Noslēdzies šāgada Latvijas pludmales futbola čempionāts, kurā atzīstami cīnījās arī FK Honda spēlētāji, kas ieguva astoto vietu.

Supermotokross Piedzīvojumu parkā

«Šis ir viens no unikālākajiem gadījumiem Baltijā, kad motokross notiek pašā pilsētā, tāpēc darām visu iespējamo, lai sacīkstes būtu baudāmas gan skatītājiem, gan pašiem braucējiem,» atklāj šo sacensību organizators Arvis Sanders.

7.lpp. Intervija: Tirgus saimnieks ar vēsturnieka aizrautību

Kad skaļruņu pastiprināta balss tirgus laukumā uzrunā apmeklētājus, vietējie zina, ka tas ir tirgus direktors RAITIS ŠAURIŅŠ. Viņš savu darbu dara zemnieciskā mierā un pamatīgumā, ar saimnieka tvērienu. Arī saruna ar lielā auguma vīru vispirms met laucinieciski prātīgus lokus – vēsturē, kolhoza laikos, lauku problēmās –, līdz nonākam pie tirgus lietām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: